Choď na obsah Choď na menu

Tina

25. 3. 2012

 

bda3242ee7_74752545_o2.jpgTina, vlastným menom Martina Csillagová (* 11. marec1984Prešov) je slovenskáspeváčka, no v posledných rokoch sa podieľala aj na moderovaní projektov TV Markíza a TV Nova - Česko Slovenská SuperStar (2011) a Hlas Česko Slovenska

Absolvovala Gymnázium Milana Rastislava Štefánika v Košiciach. Po gymnáziu ju prijali na štúdium herectva v Banskej Bystrici, ktoré pre pracovné vyťaženie prerušila. Má rada soul a černošskú hudbu, inšpiruje ju hip hop, a to aj slovenský. Svoju spevácku kariéru odštartovala v roku 2003. Album následne naspievala dnes už známy singel „Story“, ktorý úspešne bodoval v play listoch a hitparádach v rádiách na celom Slovensku. Pri nahrávaní albumu Helica sa Tina zoznámila s producentmi Petrom Grausom, Tomášom Zubákom a Mariánom Kachútom. Začali spolu pripravovať materiál na Tinin sólový album. Tina prijala ponuku na hosťovanie na koncertoch skupiny B3 k ich novému albumu Be free for friends a jej pódiový prejav, spontánnosť a feeling, zaznamenal nečakane pozitívnu odozvu.

Ponuku spolu produkovať jej album prijal DJ Jazzy, renomovaný hip-hopový DJ, známy spoluprácou so skupinami Chaozz a Trosky. Na tvorbe albumu sa okrem neho podieľali Vec, Wich, Čistychov. Tinin debutový album s názvom Tina vyšiel 10. októbra2004.

V lete 2004 vyhrala konkurz na post moderátorky hudobnej relácie v TV JOJ, na ktorom pôsobila jeden rok. Okrem toho viac ako dva roky nahrávala jingle pre Fun Radio a jej vokály zazneli v rôznych televíznych reklamách. V divadelnej sezóne 2004 účinkovala v banskobystrickom Bábkovom divadle na Rázcestí v predstavení Kubo.

Tina spolu s Čistychovom, leadrom skupiny Názov Stavby, vystúpila ako predskokan pražského koncertu legendárnej hip hopovej skupiny De La Soul a na bratislavskom koncerte Deliquent Habits. Spievala na všetkých veľkých slovenských a českých festivaloch, napr. Pohoda, Hodokvas, Nočné vlny, Zelená voda, BB fest, Mezi ploty. Veľký úspech zaznamenala v kluboch v Prahe.

V decembri 2004 vyhrala v súťaži Grand Prix Radio cenu Objav roka 2004 - podľa dramaturgov slovenských rádií bola najviac hranou slovenskou speváčkou a zároveň najväčší talent roku 2004.

Vo februári 2005 Tina získala dve nominácie na cenu Aurel 2004, a to v kategórii Ženský spevácky výkon a Objav roku 2004.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.