Choď na obsah Choď na menu
 


Hračky pre škrečkov

Najvhodnejšie a najzábavnejšie hračky:

 

 

 img146.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koleso je asi jedno z najzaujímavejších hračiek pre škrečka. Nedoporučujem kovové koliesko, lebo sa mu môže medzi mriežkami zaseknúť noha. Ako v prípade mojej spolužiačky ktorej sa škrečok takýmto spôsobom zabil...

 

 img147.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Guľa má výhodu keď škrečkovy umývate klietku. Vložíte ho do kolesa a on vám v kolese cupká po byte(nie doslova cupká, akože sa krúti). Tieto guľe sú tvorené aj v iných veľkostiach nie len pre škrečkov. Z vlastnej skúsenosti odporúčam pre škrečkov malé koleso. Vedia sa krútiť aj vo veľkom, len oni sa tam radi usadia a v malom je to trochu nestabilnejšie a nepríjemnejšie sedenie, tak si nesadajú. Najlepšie sú ale kolesá zo stojančekom lebo škrečok sa vie krútiť aj len na mieste, alebo ho pustíte behať po izbe, ale tie som zatiaľ videla len v strenej veľkosti.

img149.jpg

 

img150.jpg

Pre škrečkov sú vhodné aj všeliaké mostíky, rúrky, rebríky, tobogány a všeličo iné. K tomu mám len jednu ilustráciu lebo u mňa  doma sa to už nenájde(do novej klietky sa to nezmestí a stará je u starkej).

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Kolotoč musí mať dosatočný priemer

(from Bosoraaky, 14. 7. 2012 22:15)

Ideálny priemer kolotoča pre škrečky sýrske je 25 cm a viac a pre tzv. trpaslíčie druhy (džungári, roboráci, Campbelláci, čiňania) má mať kolotoč priemer najmenej 20 cm.
Gule na behanie sú absolútne nevhodné na používanie!!!

Re: Kolotoč musí mať dosatočný priemer

(Danka, 31. 1. 2020 23:58)

Absolutne suhlasim, kupili sme nasmu loptosovi gulu na behanie. Je to idealne pre hlodavce kedze denne nabehaju kilometre a klietka ci akvarko su pre nich doslova trapenie. Co som si vsak vsimla, v guli "vybiehaju" nasmu milacikovi nozicky von z otvorov a vie si ublizit. Takze otvory zajtra zvnutra zalepim aby sa mu daco nestalo.. Gule by nemali mat taketo otvory, resp. by mali byt vyrabane s bezpecnymi otvormi pre ich drobne nozky..

Re: Re: Kolotoč musí mať dosatočný priemer

(Lenka, 12. 3. 2021 18:05)

gule sú nevhodné preto, že je v tom škrečok zavretý a ešte su aj rôzne farby, skús si ty do takej gule ísť ako sa budeš cítiť