Potrebujeme: 1kg zemiakov, hl. múku, 1 vajce, 0.5 kg bravčového /stehna/, 20 dkg šampiňónov, 1 ks papriky, 1 ks paradajky, 2 ks cibule, 3 ks cesnaku, olej, soľ, mleté čierne korenie, majoránku, čer. papriku
Ako na to: Zemiakové placky
Očistené zemiaky postrúhame spolu s cibuľou a cesnakom. Pridáme múku, vajce, soľ, mleté čierne korenie a majoránku. Vypracujeme cesto a na panvici vyprážame veľké zemiakové placky
Ako na to: Mäsová zmes
Pokrájané mäso na kocky prudko opečieme na oleji s cibuľou a cesnakom a potom necháme dusiť s trochou vody. V druhej panvici opečieme na jemno nakrájanú cibuľu spolu so šampiňónmi, paprikou a paradajkou. Osolíme, okoreníme a podusíme cca 15 min. Zmes pridáme k mäsu a na koniec pretlačíme cesnak. Polotuhú zmes naložíme na polovicu placky a preložíme na poly. Vznikne kapsa na ktorú odporúčam nastrúhať tvrdý sýr.
Gabrielita praje dobrú chuť...