Viedenské rezy
4 vajcia 250g prákového cukru 1 vanilkový cukor 125 ml olej 125ml mlieko 300g polohrubá múka 1/2 balíčka prášku do pečiva. KRÉM I.: 1l pomarančového džúsu 2 zlaté klasy 6 polievkových lyžíc krištálového cukru KREM II. : 1 zlatý klas, 300 ml mlieka ,cukor pdľa chuti. , 150 g masla. ,250ml džúsu na namáčanie piškót 4 polievkové lyžice rumu 2-3 balíky dlhých piškót čokoláda na zdobenie smotana na šľahanie
POSTUP:
Vajcia, cukor a vanilkový cukor zmiešame. Pridáme olej, mlieko a preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na hlbší plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme v rúre vyhriatej na 180 C.KRÉM: Do 750ml džúsu pridáme cukor, premiešame a dáme variť. Zvyšný džús rozmiešame so Zlatým klasom a vlejeme do vriaceho džúsu. Varíme asi 2 mim. Teplý krém vylejeme na vychladnuté upečené cesto a dáme do chladna.Uvaríme pudingový krém, a vmiešame do vyšľahaného masla.Potom navrstvíme na džúsový krém a na to pôjdu piškoty.:-) Postupne na krémovú vrstvu poukladáme piškóty tesne vedľa seba. Pred uložením piškóty namáčame v džúse, ktorý ochutíme rumom. Povrch zákuska ozdobíme roztopenou čokoládoua šľahačkou
Komentáre
Prehľad komentárov
Odporučujem ho vyskúšať všetkým, ktorý stále skúšajú objavujú nové recepty. Kto vyskúša urobiť tento zákusok ten neobanuje čas , ktorý venoval jeho príprave. ODPORUCUJEM VSETKYM MASKRTNIKOM.
VIEDENSKé REZYJA SOM
(BLANKA, 28. 1. 2011 16:43)Dobrý deň všetkým gazdinkám, ktorých zaujíma pečenie a recepty na nete. Našla som si recept viedenské rezy a po prečítaní receptu som sa rozhodla že urobím zákusok na víkend. Vydaril sa mimoriadne pekne a nieje ťažký na prácu. Teraz sa chladí v chladničke.
VIDENSKE REZY.
(BLANKA, 28. 1. 2011 16:48)