Kategória: Koláče, zákusky, torty |
Čo potrebujeme: 8 decilitrov mlieka,2 žĺtka,2 vrecká Zlatého klasu,1 vanilínový cukor,15 dkg práškového cukru ,1 Palmarín,1 fľaštička rumovej esencie,medovníkové pláty
Do 8 decilitrov mlieka dáme 2 žĺtka, 2 vrecká Zlatého klasu, alebo Zlatice, vanilkový cukor,ešte 2 lyžice hladkej múky, pridáme 15 dkg práškového cukru.
Najpohodlnejšie je zmes zamiešať pomocou ručného mixéra, uvaríme krém.
Uvarený krém dáme vychladnúť.
Kým vychladne, spravíme šľahačku.
Použijeme 2 kelímky sladkej smotany na šľahanie.
Pred šľahaním naberte na špic noža sódu bikarbónu a vysypte do šľahačky - doporučujem.
Ušľahajte do tuha.
V ďalšej nábobe rozmiešajte Palmarín, pridávajte po malých lyžičkách vychladnutý krém.
Keď to celé vyzerá hotové, nalejte do krému ešte 1 celú fľaštičku rumovej esencie. Ak máte poruke rum, môžeme použiť zo 2 polievkové lyžice a netreba esenciu.
Medovníkové pláty – štandardne sa predávajú po 4 kusoch.
Zoberte prvú dvojicu a položte ju na nejaký podklad, ktorý budete môcť vložiť do chladničky.
Na tieto dva pláty natrite všetok žltý krém.
Po natretí krému pokračujte druhým poschodím – šľahačkou.
Potom priklopte druhou dvojicou medovníkových plátov a popritláčajte.
Hotový dáme do chladničky, najlepšie na 24 hodín.
ostrokysla
(janko, 31. 10. 2010 18:39)