Choď na obsah Choď na menu
 


27. 12. 2010

Vianočný bedmintonový turnaj 26.12.2010

Včera, t.j. v nedeľu 26.12.2010 sa v hale Kyklop Clubu konal už štvrtý ročník Vianočného bedmintonového turnaja zmiešaných štvorhier. Podujatia sa zúčastnilo 18 párov, medzi nimi aj príjemné spestrenie ináč čisto martinského zastúpenia aj tri páry zo Žiliny v podaní Igora Nováka a Ondreja Mileca s rodinnými príslušníkmi.

Turnaj mal veľmi dobrú úroveň a už po odohraní základných skupín, bolo jasné, že aj napriek uvoľnenej a priateľskej atmosfére v pavúku pôjde do tuhého. Predzvesťou už bol náročný, ale hodnotný štvrťfinálový zápas súrodencov Sedláčkových proti otcovi Sedláčkovi, vyzbrojenému ťažkým kalibrom v podaní Riky Knappovej, v ktorom nakoniec vyhral herne skúsenejší pár a bol tak prvým semifinalistom. Tu ich čakala silná dvojica Milec-Milecová. Niekde z druhej strany pavúka sa z pokľudnej hernej atmosféry s úsmevom vynorili Majo Štilec s Aďkou Beratšovou, ktorí nastúpili proti manželskému páru Novákovcov. Obidva semifinálové zápasy mali strhujúce tempo a vynikajúcu úroveň hry plnú technických i pohybových lahôdok. Ani Milec ani Novák napriek perfektnému výkonu na hrane kondičných, technických  a pohybových možností nedokázali čeliť štvorhrovému sústredenému tlaku a museli v Martine skloniť hlavy pred martinskými hráčmi. Bolo to skvelé.

Finále v podaní Knappová-Sedláček vs Beratšová-Štilec bolo vrcholom podujatia, ale herne (v zrovnaní so semifinálovými duelmi) niekomu asi pripomínalo skôr tréningový zápas. Ja to ale vidím inak. Treba brať do úvahy, že všetci aktéri finále dobre poznajú herné štýly, slabiny aj dominujúce stránky svojich protivníkov a výmeny sú preto kratšie, rýchlejšie a menej divácky atraktívne. Okrem toho obidve dvojice predvádzali disciplinovanú štvorhrovú útočnú taktiku a každá maličká chybička sa okamžite trestala bodom súpera. Hra bola rýchla a účinná. Bolo to pekné stretnutie a ja som cítil, že chcem aby nikto neprehral. Veď proti sebe sebe stáli hráči, ktorí patria k našej súčasnej klubovej špičke. Viem, že to nejde a tak to aj dopadlo. Triumfoval síce nižší vekový priemer  dvojice Štilec-Beratšová, ale všetci si zaslúžia pochvalu za mimoriadne pekný herný výkon. 

Boris      

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.