Choď na obsah Choď na menu

Centrum voľného času Šaštín - Stráže „Beťárik“

Hviezdoslavova 4/7, Šaštín - Stráže

 

AKTUÁLNE

 

Jazyková súťaž: DO YOU SPEAK ENGLISH?

Dňa 25.3.2024 organizovalo Centrum voľného času Beťárik v Šaštíne - Strážach regionálnu súťaž v anglickom jazyku pre žiakov I. stupňa ZŠ – 3. – 4. ročník.

Tento rok bola účasť naozaj hojná, zúčastnilo sa 8 škôl :

ZŠ Šaštín – Stráže
ZŠ Borský Mikuláš
ZŠ Smolinské
ZŠ Čáry
ZŠ Štefanov
ZŠ Dojč
ZŠ Skalica Strážnická
ZŠ Senica Sadová
A z toho 41 žiakov.

Súťaž sme odštartovali predstavením žiakov v anglickom jazyku, kde každý o sebe povedal zopár viet, pokračovali sme dvomi písomnými časťami a ukončili sme to prezentáciou projektu.

Nasledovalo hodnotenie a vyhlásenie víťazov.

Za 3 ročník:
1.miesto: Nina Chábelová – ZŠ Sadová, Senica
2.miesto: Alex Provazník – ZŠ Smolinské
3.miesto: Alexander Mendl – ZŠ Sadová, Senica

Za 4 ročník:
1.miesto: Hana Opatovská – ZŠ Strážnická, Skalica
2.miesto: Barbora Vávrová – ZŠ Borský Mikuláš
3.miesto: Olívia Matulová – ZŠ Šaštín-Stráže

Pedagógom ďakujeme za účasť a prípravu detí na súťaž. Veríme, že sa vám páčilo a uvidíme sa aj o rok.

CVČ Beťárik

1.jpg

 

Marec - mesiac knihy

"Čítanie knihy je neustály dialóg, pri ktorom nás kniha oslovuje a naša duša jej odpovedá"

Od roku 1955 sa udržiava tradícia na počesť ľudového básnika Mateja Hrebendu a mesiac marec bol vyhlásený za mesiac kníh.

Preto, ako každý rok, tak aj tento, sme celý marec venovali knihám. V Mestskej knižnici a v CVČ počas celého mesiaca vítali deti zo ZŠ a MŠ Šaštín-Stráže. Pani knihovníčka zoznámila deti s knižnicou, knižkami, porozprávala im o knihách, ako sa k nim chováme, čo pri čítaní kníh nerobíme a že po prečítaní ich vraciame na to isté miesto, odkiaľ sme ich vzali. Deti si mohli knihy pozrieť, prelistovať, ba dokonca tie väčšie si založili aj preukaz a stali sa členmi našej knižnice.

Pre všetky deti boli nachystané aj aktivity spojené s knižnou tematikou. Žiaci 1. – 4. ročníka mali dokončiť komiks, zapojili svoju fantáziu a vznikli ozaj zaujímavé príbehy. Taktiež mali za úlohu vyplniť tajničku, kde bol skrytý jeden zo žánrov kníh, ktorý pani knihovníčka spomínala. Deťom zo škôlky sme čítali rozprávku "O neposlušných kozliatkach". Detičky za odmenu zahrali pani učiteľkám divadielko o kozliatkach. Celkovo knižnicu navštívilo 12 tried, teda 160 žiakov zo ZŠ 1. – 4. ročník a 7 tried. teda 105 detí z MŠ.

Veríme, že si deti tieto dni užili a odniesli si nielen peknú spomienku, ale aj knihu a že sa do knižnice budú s radosťou vracať.

Ďakujeme,

CVČ Beťárik a Mestská knižnica Šaštín - Stráže

5.jpg

 

Veľkonočná pátračka

Na Zelený štvrtok sa konala v Šaštíne - Strážach veľká Veľkonočná pátračka. Hľadali sa nielen vajíčka, ale plnili sa aj disciplíny - prekážková dráha, hod loptičkami, chodenie po slackline a rozpoznanie zvykov Veľkej noci. Deti plnili úlohy na jedničku a tak každé dieťa odchádzalo so sladkou odmenou. Ďakujeme žiakom zo ZŠ Šaštín za výpomoc a CVČ Beťárik, mestskej knižnici a mestu Šaštín - Stráže za organizáciu.

6.jpg

 

Jarný blšák

Po kliknutí na plagát sa otvorí zväčšený QR kód, ktorý si môžete oskenovať:

uvod---jarny-blsak.png

 

Spartan race

uvod---spartan-race.png

 

Šaštínske kolečko

uvod---sastinske-kolecko.jpg

 

Letná činnosť v CVČ Beťárik

uvod---letna-cinnost.png

 

Vandrovka po Slovensku

uvod---vandrovka-po-slovensku.jpg

 

Týždeň naruby

Od 5-9. februára bol v Centre voľného času všetko NARUBY! Deti sa zhostili role učiteľov a dospelí a rodičia sa stali žiakmi. Deti si skúsili režirovať rodičov pri tvorbe filmu, učili kroky na balete, učili akrobaciu vo vzduchu i na zemi na novom cirkuse, spolu vyrábali náramky na tvorivom ateliéri a skoordinovali florbalový tréning pre 26 ľudí! A hlavne prevzali zodpovednosť za hodinu a skúsili si viesť tím ľudí!

Video z akcie si môžete stiahnuť tu: Video - Týždeň naruby

6.jpg

 

2% z vašich daní pre CVČ

uvod---2--z-vasich-dani-pre-cvc.jpg

 

Z filmu do filmu

uvod---z-filmu-do-filmu.png

 

Šaštínska partička

Vedeli ste, že každú stredu sa v CVČ Šaštín - Stráže stretáva Šaštínska partička? A už 17.1. budete mať možnosť si aj vy vyskúšať divadelnú improvizáciu na vlastnej koži! Pod vedením MgA. Juraja Mitra, ktorý sa divadlu a improvizácii venuje už 10 rokov, si vyskúšate jednoduché hry, pri ktorých si oddýchnete, zasmejete sa a objavíte v sebe aj vy Latináka či Polnišovú ;).

uvod---sastinska-particka---plagat.jpg

uvod---sastinska-particka---fotky.png