Choď na obsah Choď na menu

Slávia Chrenovec - Bošany 1:1

V sobotu sa stretli v Chrenovci na štadione Slávie mužstva bojujúce o prvenstvo. Bol to zápas tretieho s prvým. Úroveň zápasu tomu aj nasvedčovala od úvodných minút. Úvodný výkop zápasu patril hosťom ale prvá šanca domácim. Na brankára sa rútil De Abreu ale bol nedovolene zastavený za čo mal vidieť hráč hostí červenú kartu, ale rozhodca sa k takémuto kroku neodhodlal a vytiahol len žltú. Potom sa k šanci dostali aj hostia keď mohli potrestať nedorozumenie v obrane domácich po zavahaní stoperskej dvojice Ondrisek - Dubský ale to by musel hráč hostí lepšie zvládnuť zakončenie. Potom mali ešte raz šancu domáci ale Vojtko v jasnej pozícii zaváhal. Po týchto minútach sa hral skôr medzišestnastkový futbal, s vysokým nasadením. Polčasové skóre bolo 0:0. Do druhého polčasu nastúpili obidve mužstvá s odhodlaním strhnúť vývoj zápasu vo svoj prospech. To sa podarilo hráčom Slávie keď Ľahký nekompromisnou strelou po zemi prestrelil brankára a naklonil misky váh na stranu domácich. O chvíľu dostali hostia druhý úder keď po druhej žltej a následnej červenej karte sa porúčal ich hráč pod sprchy. To ale neprinieslo očakávané ukľudnenie ale skôr naopak vyburcovalo hostí a domáci začali robiť chyby. Z ich hry sa vytratila bojovnosť, prihrávky nenachádzali adresátov. Hostia vycítili šancu a začali hrýzť. Domácich pritlačili čoho výsledkom bol vyrovnavajúci gól na 1:1. Domáci neubránili nabiehajúceho hráča hostí z druhej línie a hralo sa znovu od začiatku. Po tomto údere sa domáci znova prebrali a snažili sa streliť gól čo sa im však bohoužiaľ nepodarilo. Gólom smrdeli hlavne šance Uličného ktorý z 5 metrov netrafil bránu a Gilana ktorý takiež minul z temer totožnej pozície. Tieto šance môžu hráčov Slávie mrzieť lebo sa nedotiahli na vedúce Bošany, ale stále na ne strácajú 5 bodov. Táto remíza sa vlastne rovná prehre, možno ani prehra by tak nebolela ako remíza. Ale taký je futbal, hlavy hore hráči Slávie je pred nami ešte dosť zápasov a možnosť napraviť toto zaváhanie.

Zostava Slávie: Ľahký P. - Horár - Gilan - Lacko - Dubský - Uličný - De Abreu - Ondrisek - Trgiňa - Ľahký M. - Vojtko

Povedali po zápese:

B. Ľahký (tréner Slávie):

M. Dubský (hráč Slávie): Celkom fajn zápas na ktorý sa dalo pozerať. Nedali sme veľa gólov ale mali sme dostatok šancí. Škoda toho gólu, veď hrali len 10.


 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Štefan Ondrisek - Mali sme vyhrat

12. 4. 2008 19:46

No cím by som začal.Podľa mna bol tento zápas na veľmy vysokej úrovni.Od bojovnosti až po techniku hráčou previšoval úroven našej sútaže.Mali sme jednoznačne vyhrat,ale ked nepremeníme toľko vyložených šancí nemôžeme vyhrať.Ale tesiť nás môže aspoň to,že sme zvládli hru aspoň zo stránky defenzívy.Hráči Uličný a Gilan by si mali dat vycentrovať nohy,alebo aspoň na noc do zveráka.:D
(bez urážky).