Choď na obsah Choď na menu

Slnečné pobrežie /Слънчев бряг/

2. 2. 2011

Obrázok Ide o najväčšie a najpopulárnejšie stredisko na pobreží Čierneho mora. Jeho výstavba začala v r. 1958 na mieste kde sa nachádzali dve studne, ktoré  zásobovali vodou historický Nesebar. Populárne letovisko leží 35 km severne od Burgasu a susedí s Nesebarom, Sv. Vlasom a Elenite.

Na Slnečnom pobreží sa nachádza  vyše 500 hotelov s viac ako 110 tisíc lôžkami. V posledných rokoch boli mnohé hotely v letovisku zrenovované. Pribudli luxusné hotely ponúkajúce celú škálu služieb, ktoré sa môžu porovnať s hotelmi celosvetovej úrovne.V stredisku si však ten svoj hotel nájde každý, keďže sa v ňom nachádzajú ubytovacie zariadenia všetkých kategórií.

V zime tu žije veľmi málo obyvateľov, ale v lete pribudnú tisíce turistov z celého sveta, letovisko je veľmi obľúbené medzi mládežou vo Švédsku, Anglicku, Nemecku, ale i medzi mladými zo Slovenska, Českej republiky, či Maďarska... Mladí ľudia sa sem každoročne vracajú kvôli veľmi prianivým cenám a pestrému nočnému životu, ktorý sa dá prirovnať k miestam ako je Florida, či Las Vegas.

Nejde však len o letovisko pre mladšie ročníky, ale svoje si tu iste nájdu i rodiny s deťmi. Mnohé hotely ponúkajú atrakcie pre detičky, priamo v areáloch majú vybudované malé aquaparky, či parčíky s detskými ihriskami.

Okrem dlhých pláži /viac ako 7 km/ a hotelov ponúka letovisko mnoho atrakcií, športových ihrísk, mini golf, vodné športy, fitness centrá,  reštaurácie, kasína, diskotéky, wellnes hotely, bazáre, obchodné domy a možnosť výletov do blízkeho Burgasu, Pomoria, Varny, či Nesebaru.

Z vlastnej skúsenosti: Slnečné pobrežie je naozaj miestom, kde každý deň nájdete niečo nové, zaujímavé, vzrušujúce. Treba si však dávať pozor na zlodejov a krádeže. Táto destinácia každé leto priláka tisícky turistov a tým pádom aj desiatky zlodejov (hlavne cigáňov a ich deti). Nikdy nechoďte v nočných hodinách po tmavých uličkách, najlepšie je si zobrať taxi. Nenoste so sebou nič cenné, či väčšie obnosy peňaží a určite nie doklady! Peniaze, doklady, cennosti nepatria na pláž! Bezpečné zmenárne sú tie, ktoré majú v znaku korunu (Crown zmenárne) a zmenárne na recepciách. Ak sa budete riadiť týmito pravidlami, iste si Slnečné pobrežie zamilujete.

 

Náhľad fotografií zo zložky Slnečné pobrežie

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.