Choď na obsah Choď na menu
 


Technické poznámky

6. 4. 2010

 

Prístupnosť stránky

Stránka je zatiaľ nezaheslovaná, čo znamená, že je volne prístupná každému, kto pri surfovaní náhodou na ňu zablúdi (lepšie povedané náhodou úplne presne uhádne adresu) ... ak nám to prekáža, tak máme dve možnosti:

1. zaheslovať, čiže si budeme musieť pamätať a každému s adresou stránky posielať aj heslo,

 2. naďalej riešiť/ neriešiť prezentáciu obrázkov doterajšími spôsobmi.

 

Možno niekomu z Vás bude prekážať takéto zviditeľnenie - podrobnosti preberieme pri pive... (tak či onak, najkomplikovanejšie a najdrahšie bude zrušenie existujúcej fotky na žiadosť zobrazeného)

   

 

Zobrazenie fotografií

Fotografie sa snažím upravovať kompromisne z hľadiska veľkosti, rýchlosti zobrazenia a kvality. Prevzorkované sú na veľkosť približne do 900 až 1000 pixelov na šírku a okolo 600 pixelov na výšku. Malo by to zodpovedať našim malým domácim monitorom (1024 x 768).

S kvalitou uloženia je to podobné - nebol by problém uložiť fotku v najslabšej kvalite, čo by znamenalo rýchle zobrazenie fotky aj pri pomalom pripojení. Ale čo keď prejde nejaký čas a všetci budeme mať doma kvalitné veľké monitory s rýchlym pripojením? Z obrázkov, ktoré sa teraz nepracú do obrazovky, sa stanú malé grafiky. Možno to bude nepozerateľné tak či tak.. uvidíme 

 Ukážka "veľkej" fotky je vo fotogalérii Lyžovanie -> Chopok 2010. Prvá fotka je panoráma, ktorá sa po rozkliku zobrazí zmenšená. V plnej veľkosti sa otvorí až po kliknutí na "šípkovitý" štvorček v ľavom hornom rohu. V pravom dolnom rohu následne vidieť v tmavom obdĺžniku pozíciu zobrazeného výrezu z celého obrázku.

 

Reklamy

Niektorí návštevníci futbalovej stránky majú obrovské problémy s reklamami - čo to tam dávam za odkazy...

Nedávam žiadne odkazy, stránku zatiaľ používame bezplatne - ako nenáročný nefiremný užívateľ - čo znamená, že máme obmedzený priestor pre publikovanie, nemôžem zasahovať do programového dizajnového kódu a musíme strpieť reklamy.

Rôzne odkazy typu www po okrajoch si proste netreba všímať. 

 

Komentáre

Komentáre sú na komentovanie - pre všetkých 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.