Choď na obsah Choď na menu
 


Zelená škola

Príspevky

Charitatívna šarkaniáda

9. 10. 2014

 Charitatívna odpadová šarkaniáda bola organizovaná v spolupráci s Recyklohrami a s nadáciou UNICEF. Úlohou detí a rodičov bolo z odpadového materiálu vyrobiť šarkana, ktorý má charakteristické znaky Afriky.

 

Sme jedineční - lebo sme ZELENÍ!

25. 10. 2013

 Pre deti, rodičov a širokú verejnosť je z ocenenia zrejmé, že škola má aktívnych a schopných pedagógov a žiakov schopných tvorivo a aktívne pristupovať k ochrane prírody. Certifikát zároveň vypovedá o celkovej filozofii školy. Je to škola otvorená, spolupracujúca s mimovládnymi aj štátnymi organizáciami. Škola má tímového ducha, pretože dostať certifikát je možne len vtedy, keď sú do "ozeleňovania" školy zapojení všetci - deti, pedagógovia, rodičia,  upratovačka ...


 

Zelená škola/Eco-Schools

19. 9. 2013

 Titulom a vlajkou medzinárodného vzdelávacieho programu Zelená škola/Eco-Schools sa oddnes môže pýšiť aj naša materská škola. Certifikát oceňuje aktivity detí i učiteľov v ochrane životného prostredia. Titul Zelená škola je značkou kvality environmentálneho vzdelávania a manažmentu na školách. Okrem Slovenska sa používa v ďalších 46 krajinách sveta. Zelené školy sú nielen ekologickejšie, ale ponúkajú alternatívne metódy výučby so zapojením detí i rodičov. Jedným z cieľov je znížiť vplyv školy na životné prostredie a dosiahnuť, aby sa škola stala iniciátorom pozitívnych zmien vo svojej komunite. Škola, ktorá získala titul, dáva svojim deťom možnosť učiť sa zážitkom, tráviť viac času v prírode, naučiť sa ju vnímať a chrániť ju.

 

Kolégium ZELENEJ ŠKOLY

9. 1. 2012

 

Environmentálny audit školy

9. 1. 2012

 

Zelená škola

10. 9. 2011