Choď na obsah Choď na menu
 


Týždenný prorok

14. 3. 2010

Týždenný prorok:

 

Prinášame Vám životopis slávneho čarodejníka - Albusa Dumbledora:

 

Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore † jún 1997 (116 rokov)

    * Percival Dumbledore (otec)†
    * Kendra Dumbledore (matka)†
    * Aberforth Dumbledore (brat)
    * Ariana Dumbledore (sestra)†

Tituly:

    * Profesor
    * Riaditeľ
    * Mimoriadny čarodejník
    * Člen čarodejníckeho súdu "Wizengamot"
    * Držiteľ Merlinovho Rádu 1. stupňa
    * Zakladateľ Fénixovho Rádu

Stručný životopis:


Bol považovaný za najmocnejšieho čarodejníka 20. storočia. Už v škole vynikal neobyčajnými magickými schopnosťami. Neskôr na Rokforte začal vyučovať transfiguráciu, po odchode Armanda Dippeta sa stal riaditeľom.
Bol nadmieru vysoký postarší muž, za mlada sa priatelil s Gellertom Grindelwaldom, čiernym mágom, ktorý študoval na Durmstrangu. Nosil polmesiačikovité okuliare na 2-krát zlomenom nose. Mal modré oči a dlhé vlnité vlasy a bradu. Bol vlastníkom starobylého prútika, jedného z Darov Smrti, ktorý získal v roku 1945 po legendárnom súboji s Grindelwaldom.
Potom, čo Lord Voldemort začal prvý vzostup k moci v roku 1970, založil Dumbledore Fénixov rád, bola to tajná organizácia čarodejníc a čarodejníkov ochotní riskovať svoje životy v boji proti Voldemortovi a jeho smrťožrútom.  Dumbledore bol dokonalý vodca tejto organizácie a  významne prispieval k boji proti Voldemortovi.


 

Lili Luna Potter  

 



Prinášame Vám skutočný príbeh od našej novej novinárky Ginny Weasley:

Harry Potter a jeho lásky

 

 

 Ginny Weasley 

Harry Potter, ktorého si všetci pamätajú najmä, preto lebo ako 1-ročný porazil Lorda Voldemorta už dávno nie je malý chlapec.Harry má už 17 a my sme sa dozvedeli ako to bolo s ním a s jeho súkromným životom na Rokforte . Zašli sme za pár žiakmi z jeho ročníka  aby sme sa o ňom niečo viac dozvedeli . Hermiona Grangerová o ktorej sa písalo ako o jeho láske nám povedala: "Harry patril aj patrí medzi mojich najlepších kamarátov ale určite nič viac."Hermiona sa vydala za kamaráta Rona Weasleyho s ktorým má 2 deti:Huga a Rose. Ron nám k tomu povedal: "No viem o Cho Chang ale to bola chvíľa veď ona sa vydala za mukla . Potom tam bola aj Ginny moja sestra s ktorou sa aj nakoniec oženil majú spolu 3 deti: James Potter, Lily Luna Potterová a Albus Severus Potter. Viac k tomu nepoviem. " 
 

 

 

 

Lord Voldemort  - Koniec Temného Pána

A je to vonku!
Už dlhšiu dobu sa diskutovalo či je Harry Potter  naozaj "vyvolený"  a jediný kto dokáže poraziť "Temného Pána" ( pravým menom - Tom Marvolo Riddle , ale skoro všetci ho volajú " Veď Vieš Kto")
A pravda je taká, že Harry Potter je naozaj VYVOLENY.
Harry Potter zabil Lorda Voldemorta  na Rokfortskej strednej škole čarodejníckej.
Ale ako je možné, že iba 17-ročný chlapec dokázal zabiť takého mocného čarodejníka ako je "Temný pán" ?
Od dôverného zdroja, ktorý nechcel byť menovaný sme sa dozvedeli, že sa mu to podarilo vďaka veľmi čiernej mágii zvanej horcruxy. Horcrux je časť (úlomok) niekoho duše, ktorý môže mať podobu rôznych vecí, jediná možnosť ako ho vytvoriť je smrť (musíte niekoho zabiť) ,  zabiť človeka, ktorý ma horxuxy je nemožné, najprv ich musíte zničiť. Smrť  "Temného pána" je pre mnohých smrťožrútov ako je Lucius Malfoy, Bellatrix Lastrange a ostetných tragédia no pre 92% obyvateľstva je to tá najlepšia vec aká sa mohla stať.
Na názor sme sa páýali aj Lunu Lovegoodovú, žiačku Rokfortu, takto sa nám vyjadrila: " No som veľmi šťastná, že sa to stalo ako všetci, ale počas veľkej bitky v Rokforte som sa naozaj bála a myslela som si, že neprežijem."
Ale ona nie je jediná kto má na to taký názor podobný má aj Neville Longbottom: " No, veril som, že sa nám to podarí ale bolo to tvrdé zomrelo tam veľa super ľudí ako Remus Lupin, Nymphadora Tonksová, ktorý mali spolu dieťa Tedyho Lupina. A čo k tomu dodať je to smutné alezároveň  aj šťastné."
Niektorí ľudia neveria, že Lord Voldemort je mŕtvy , ale je to tak . Nemusíte sa ničoho báť to potvrdil aj nový minister mágie: "áno Lord Voldemort je mŕtvy a áno zabil ho Harry Potter viac k to mu nepoviem. Ďakujem . "
Harry Potter chlapec s ťažkou a smutnou minulosťou  bude určite slávny aj o 100 rokov veď porazil "Veď viete koho" nie ?

Príbeh chlapca, ktorý prežil a zabil Lorda Voldemorta je a bude navždy legendou. 

 

Ginny Weasley

 

 
MINISTERSTVO ZARUČUJE BEZPEČNOSŤ ŠTUDENTOV

 


   Novovymenovaný minister mágie Rufus Scrimgeour dnes hovoril o prísnych opatreniach, ktoré ministerstvo uvádza do platnosti, aby zaistilo bezpečnosť študentov pri jesennom návrate do Rokfortskej čarodejníckej školy.
   "Z pochopiteľných dôvodov ministerstvo nezverejní podrobnosti o svojich nových bezpečnostných akciách," vyhlásil minister, hoci istá zainteresovaná osoba potvrdila, že k opatreniam patria aj obranné zaklínadlá a čary, zložitý súbor protizaklínadiel a malá bojová jednotka aurorov nasadená výlučne na ochranu školy v Rokforte.
   Väčšinu zrejme uspokojil ministrov tvrdý postoj pri zaisťovaní bezpečnosti študentov. Pani Augusta Longbottomová povedala: "Môj vnuk Neville - mimochodom, dobrý priateľ Harryho Pottera, s ktorým spoločne bojovali proti smrťožrútom v júni na ministerstve..."

 

Rita Skeeterová

SCRIMGEOUR VYSTRIEDAL FUDGEA

 


 Na poste ministra mágie vystriedal Korneliusa Fudgea Rufus Scrimgeour, predtým šéf úradu aurorov na Oddelení presadzovania čarodejníckeho práva. Jeho menovanie široká verejnosť privítala s nadšením, hoci už niekoľko hodín, čo sa Scrimgeour ujal funkcie, sa vynorili chýry o rozpore medzi novým ministrom a Albusom Dumbledorom, opätovne dosadeným do funkcie predsedu najvyššieho čarodejníckeho súdu Wizengamotu.
   Scrimgeourovi zástupcovia pripustili, že sa stretol s Dumbledorom ihneď po nástupe na najvyššiu funkciu, ale odmietli sa vyjadriť k témam rozhovoru.

 

Rita Skeeterová

Je Harry Potter vyvolený??

 

Naďalej kolujú chýry o nedávnom záhadnom rozruchu na Ministerstve mágie, keď znova videli Toho-Koho-Netreba-Menovať.
   "Nesmieme o tom hovoriť, na nič sa ma nepýtajte," vyhlásil včera večer pri odchode z ministerstva istý rozčúlený vymazávač pamäti, ktorý odmietol prezradiť svoje meno.
   Napriek tomu vysokopostavené zdroje na ministerstve potvrdili, že rozruch prepukol v blízkosti chýrnej Sály proroctiev.
   Hoci hovorcovia ministerstva dodnes odmietli čo i len potvrdiť existenciu takéhoto miesta, rastúci počet príslušníkov čarodejníckeho spoločenstva je presvedčený, že smrťožrúti, ktorí si odpykávajú trest v Azkabane za neoprávnené vniknutie a pokus o krádež, sa pokúšali ukradnúť proroctvo. Obsah tohto proroctva nie je známy, hoci sa šíria dohady, že sa týka Harryho Pottera, jediného človeka, o ktorom je známe, že prežil vražedné zaklínadlo, a o ktorom sa zároveň vie, že bol v onú noc na ministerstve. Niektorí zachádzajú až tak ďaleko, že Pottera nazývajú "Vyvolený" a sú presvedčení, že podľa proroctva nás iba on môže zbaviť Toho-Koho-Netreba-Menovať.
   Kde sa v súčasnosti proroctvo nachádza, ak vôbec existuje...

 

Rita Skeeterová

Tajomné znamenia

 

Pred pár dňami sa na školách Magicien a Beuxbatons zohrala veľmi zvláštna scéna, kde maskovaný muž napadol 3 študentky neodpustiteľnými kliatbami jedna z nich aj zomrela. Po odchode páchateľ vypustil znamenie podobné temnému(žeby Voldemort zmenil image?). To kto to bol nie je známe, a kde vlastne boli riaditeľky týchto škôl keď sa to udialo? Výpoveď Carmen Charlotte Luire (riaditeľky Magicienu) tvrdí, že musela vybaviť niečo velmi súrne ohľadne školy to, čo to bolo nám neprezradila. Jej posledné slová boli:,,Ak zistím kto to spravil roztrhnem ho ako žabu!\" riaditeľku Beuxbatons sme ziaľ nezastihli. Kaja Fermandeová a Mellisa Janer tvrdia(študentky, ktoré prežili útok), že útočník sa z nich najskôr snažil vytiahnuť informácie.
Zatiaľ sa nám podarilo zistiť iba tieto fakty, dúfame, že útok sa vyrieši.

Rita Skeeterová
 

Lord Voldemort a domáci škriatkovia

 

Dopočuli sme sa ,že Lord Voldemort sa pokúsil zlanárit na svoju stranu aj domácich škriatkov.Pokus sa mu nevydaril,lebo ako vsetci vieme domáci škriatkovia sú verný svojim pánom a nikdy od nich neodídu pokiaľ im pán neudelí slobodu.Voldemort bol nahnevaný a na niekoľkých uvalil zaklínadlo avada kedavra.Ak sa váš škriatok správa podivne,radím vám zavolať príslušníkov ministerstva mágie,ktorý to prešetria...majte sa na pozore!!!

Rita Skeeterová

 

Rita Skeeterová

 je reportérkou Denného proroka, korešpondentka Týdeníku čarodejníc, autorkou životopisov. Špecializuje sa na škandálny až bulvárnu žurnalistiku, k čomu používa bleskobrk, ktorý automaticky prekrúca to, čo hovorí Ritiny "obeť". Kvôli svojej profesii sa Rita stala aj neregistrovaným zvěromágem, mení sa v chrobáka. Tak môže nepozorovane počúvať "za dverami".