Choď na obsah Choď na menu
 


Azkaban

Obrázok

Azkaban je fiktívne čarodejnícke väzenie z fantasy série o Harry Potterovi.Nachádza sa severne od Severného mora. Jeho poloha nie je úplne známa. Azkaban strážia dementori. Do tohoto väzenia posielajú len tých najhorších zločincov.

Dementor

Dementor je bytosť bez duše, nosí čierny plášť s kapucňou, ktorý zahaľuje celú jeho hnilobnú postavu. Ľudia, ktorý sa ocitnú v blízkosti dementorov majú pocit, úplnej beznádeje, zúfalstva a nešťastia. Právé tieto pocity dementorov živia. To robia väzňom -vysajú im všetko šťastie a nechávajú im iba mučivé spomienky, ktoré ich dovedú do šialenstva. Najhorší trest ktorý môže táto strašná bytosť vykonať je Dementorov bozk. Dementor obeti cez ústa vysaje dušu. Tento človek nezomrie, stane sa zúfalou bytosťou bez duše. Je to najhorší možný trest pre odsúdeného v Azkabane.

 

úteky

Ako prvému sa odtiaľ podarilo uniknúť neprávom odsúdenému Siriusovi Blackovi, tak, že sa premenil na psa a oklamal dementorov. Dementori sú slepí a nerozoznali, že okolo nich prechádza "psí mozog", lebo sa zaujímajú len o ľudké myšlienky. Bol odsúdený za ohavnú vraždu Petra Pettigrewa a 13 muklov.

Druhým a závažnejším útekom bol Hromadný útek 10 smrťožrútov, tentoraz s pomocou z vonka od samotného Voldemorta. Ušli Antonín Dolohlav, Gideon a Fabian Prewettovci, Augustus Rookwood, manželia Bellatrix a Rodulphus Lestrangeovci, Amycus a Alecto Carrowovci a dvaja neznámy Smrťožrúti.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Pr,Snape

Pr.Snape,28. 11. 2010 12:54

teba by do Azkabana strcili ale nemaLI BY TA. normalneho cloveka oslobodia pretoze ministertvo vie ze sluzili Voldemortovi nevadilo by keby si ich zabil nestrcili by ta do azkabanu ale ked muddrujes tak preto by ta do azkabanu dali.

otazka

Mareš Potter,20. 8. 2010 19:13

Z minuli tyzden som zabil 30 az 40 smrtozrutov pojdem do azkabanu?

...

Mareš Potter,20. 8. 2010 11:22

Mimochodom ti dvaja neznamy smrtozruti boli Torfin Rowle a Albert Runcorn....:D

Načo

Mareš Potter,20. 8. 2010 11:19

Načo píšete že je to fiktívne vezenie to mozete uz napisat aj ze cela tato stranka je len fiktivna sak ked uz chces velice pisat ze neco je fiktivne tak to napis na setko a ne len na azkaban