Choď na obsah Choď na menu

Tlačová správa DOD

20. 4. 2010
Základná škola, Ul.jahodnícka 1,03601 Martin (nositeľ certifikátu Zelená škola, pridružená škola Unesco)

       19.apríla 2010

 
 
                                                  Pozvánka
 
ZŠ-Ul.jahodnícka 1 v Martine
pozýva na oslavy Dňa Zeme
 
 
vybudovanie kerovej zóny, nového kompostoviska, protihlukovej bariéry, kreslenie ekokódexu, návrh ďakovného listu pre aktívnych rodičov, tvorivé dielne z prírodného materiálu, výroba recyklovaného papiera, nové šaty, výtvarné spracovanie svetového prírodného a kultúrneho dedičstva a množstvo ďalších aktivít pripravuje pri príležitosti Dňa Zeme Základná škola v Martine, Ul.jahodnícka 1, zapojená do programu Zelená škola.
Osobným príkladom chceme verejnosti priblížiť praktické možnosti ochrany životného prostredia a prírody. Zároveň by sme radi rodičom, zástupcom samosprávy a širšej komunite predstavili výsledky našej práce v oblasti environmentálnej výchovy a zlepšili vzájomnú spoluprácu. Našim návštevníkom ponúkame aj možnosť aktívneho zapojenia sa do  všetkých výtvarných a praktických aktivít.
Aktivity na našej škole budú prebiehať počas celého dňa podľa harmonogramu v rámci výchovných predmetov a biológie.
Oslavy Dňa Zeme na našej škole sú súčasťou celoslovenských „Dní otvorených dverí na Zelených školách“, ktoré prebiehajú na od 19. do 25. apríla. Ich koordináciu zabezpečuje Kancelária programu Zelená škola - Centrum environmentálnej a etickej výchovyŽivica. Zoznam všetkých škôl zapojených do „Dní otvorených dverí na Zelených školách“ a ich aktivít nájdete na www.zelenaskola.sk/denzeme.
Ak máte záujem zoznámiť sa s praktickými aktivitami našej školy, neváhajte a príďte sa pozrieť, či priamo aktívne zapojiť. V prípade, že je vám činnosť našej školy blízka, ale nemôžete sa zúčastniť pripravovaného programu, pokúste sa nájsť možnosť, ako by ste mohli podporiť naše aktivity.
Zelená škola je medzinárodný certifikačno-vzdelávací program pre materské, základné a stredné školy. Na Slovensku je doňho v školskom roku 2009/10 zapojených 113 škôl. Program pomáha realizovať praktickú environmentálnu výchovu na školách a podporuje rozvoj spolupráce v celej školskej i širšej komunite. Do nového 6. ročníka sa môžu školy prihlásiť už od 1.mája (do 18.júna 2010) na internetovej stránke www.zelenaskola.sk.
Koordináciu programu Zelená škola realizuje Centrum environmentálnej a etickej výchovyŽivica. Národným garantom certifikácie programu je sieť environmentálne-výchovných organizácií ŠPIRÁLA. Generálnym partnerom programu je Východoslovenská energetika a.s.
2Viac informácií: Mgr. Lucia Brezniaková, tel.: 0908936759, e-mail: BrezniakovaLucia@zoznam.sk
Koordinácia „Dní otvorených dverí na Zelených školách“:Radoslav Plánička, tel.: 0915 331 949, e-mail: planicka@zivica.sk, www.zelenaskola.sk