Choď na obsah Choď na menu

Zasaď strom, skrášli si svoje okolie

16. 11. 2009
Nakoľko je naša škola už niekoľko rokov zaradená do siete Pridružených škôl UNESCO. Dňa 21. 9. 2009 sme sa zapojili do celosvetovej akcie – Zasaď strom, skrášli si svoje okolie. O 12 hodine na obed sme sadili v školskom areáli strom, ktorý symbolizuje ochranu životného prostredia. Na celom svete sa práve v túto hodinu na rôznych školách sadil strom. Dostávame maily od kamarátov z celého sveta, ktorí sa tiež zapojili – sú z Ruska, Ameriky, Portugalska, Turecka, Japonska, Brazílie, Číny – úžasné na tom všetkom je, že o 12 hodine sme sa touto akciou s nimi všetkými spojili.    

 Príspevok žiačok školy:

Bol to krásny deň
Na pondelok 21. septembra 2009 len tak ľahko nezabudneme.
            Viete prečo?  
Naša ZŠ Jahodnícka je už niekoľko rokov zaradená do siete  pridružených škôl UNESCO.V rámci tohto programu sme sa zapojili do celosvetovej akcie – „Zasaď strom, skrášli svoje okolie“.            
Ráno sme si vypočuli rozhlasovú reláciu a na pravé poludnie o 1200 hodine to prepuklo. Približne 30 žiakov sa vybralo na krátky presun do areálu školy. Počasie bolo krásne, stromček – dub letný bol pripravený k zasadeniu. Na celom svete sa práve v túto hodinu sadili stromy, ktoré sú symbolom ochrany životného prostredia. 
Boli sme hrdí na to, že sme dostali pozitívne maily od kamarátov z rôznych štátov, korí sa tiež zapojili do sadenia stromčekov. Tešili sme sa pozdravom z Portugalska, Ameriky, Turecka, Japonska, Ruska, Brazílie a Číny. Úžasné na tom všetkom bolo to, že o 12 hodine sme sa touto akciou s nimi všetkými
spojili.
Pani učiteľky Mgr. Načináková a Mgr. Brezniaková pod vedením p. Ing. Topercera, člena kolégia Zelenej školy , nám vysvetlili symbol zasadenia stromu. Naši spolužiaci Marek a Milan sa ochotne chytili rýľa a usilovne pracovali. S pomocou dospelých sme náš zelený stromček zasadili. Potleskom sme vyjadrili radosť a dobrý pocit z toho, že chceme mať  našu „modrú planétu“  čo s najkrajšou zeleňou. Predsa naša mladá generácia chce žiť v krásnom prírodnom prostredí.
Zapísali a prežili Michaela Dzurecová z 8. A a Kristína Skokňová 8. C

 

Náhľad fotografií zo zložky Zasaď strom, skrášli si svoje okolie

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.