Choď na obsah Choď na menu

Enviráčik 03/ 2010

15. 2. 2010

Pri príležitosti medzinárodného Dňa vody 23. marca 2010 vyhlasujeme 2. ročník fotografickej súťaže na tému: Voda. Fotografie s rozmerom 9x 13 s témou vody odovzdávajte do 20. marca 2010 p. uč. Mgr. Brezniakovej. Fotografie budú dňa 22. marca 2010 vystavené vo vestibule školy a žiaci hlasovaním rozhodnú o víťazoch súťaže.

      Počas celého mesiaca marec  sa všetky triedy zúčastnia prednášky o separovaní odpadu. Prednáška sa bude realizovať  v rámci hodín prírodovedy, biológie a prírodopisu. Hravou formou chceme poukázať  na potrebu , pravidlá a význam separovania na našej škole. Triedy, ktoré absolvujú prednášku obdržia osvedčenie o absolvovaní prednášky, náučné nápisy k separačným nádobám v svojej triede a pravidlá separovania na škole. Dúfame, že žiakov a učiteľov zaujmeme natoľko, že tento krát pochopia nevyhnutnosť separácie na našej škole. Nakoľko sa v mesiaci máj začne na škole celoplošne separovať odpad v troch zložkách, pripomíname triedam, že si majú zadovážiť tri nádoby na separovanie odpadu.

      Počas hodín výtvarnej výchovy sa zapojíte do súťaže: Ako by mal vyzerať areál školy podľa mňa? Najkrajšie nápady budú ocenené sladkou odmenou. Zároveň zrealizujeme  medzi rodičmi Prieskum o využití areálu našej školy. Cieľom ankety bude zistiť  akú predstavu majú rodičia a žiaci o využití areálu našej školy a zistiť do akej mieri nám môžu pri jeho rekonštrukcii pomôcť samotní rodičia.

         Na základe pretrvávajúcich mrazov opakovane uskutočníme akciu Vianočný stromček pre zvieratá v areáli školy. Prosíme teda žiakov aby do 18. februára 2010 nosili do prírodopisného kabinetu chutné vianočné ozdôbky zo semienok, slaninky a orieškov.

         Prosíme všetkých žiakov, ktorí majú možnosť prefotiť , laminovať papiere  alebo doniesť kancelársky papier aby sa ohlásili u pani učiteľky Brezniakovej.

     Ďalej vyzývame žiakov, aby sa podieľali na skrášlení interiéru školy a podľa svojich možností priniesli  odrezky izbových rastlín, záhradnícku pôdu a kvetináče, ktoré v domácnosti už nevyužijete. K renovácii interiérovej zelene môžete prispieť aj prinesením akejkoľvek izbovej rastliny.

    Na záver pozývame všetkých členov Kolégia Zelenej školy na stretnutie, ktoré sa uskutoční dňa 16. februára 2010 o 14. 10 v školskej knižnici.