Choď na obsah Choď na menu

Adopcia zvierat

1. 5. 2010

CVČ- Turčianska Štiavnička

      Centrum voľného času Turčianska Štiavnička je zamerané na oblasť ekologickej a environmentálnej výchovy už od roku 1994. Pôvodne sme sídlili v Turčianskom Petre, ale od roku 2005 je našim sídlom obec Turčianska Štiavnička.

      Počas školského roku prebieha v budove centra a jeho okolí environmentálna výchova pre žiakov 4. ročníka. V našom zariadení sa nachádzajú aj netradiční zvierací učitelia, ako napr. bernardín Bard, užovka Fero, kocúr Vrnko či fretka Gusto.

      Naša škola sa počas svojho pôsobenia rozšírila aj do iných obcí v Turci. V Turčianskom Petre vás privíta rezbár Šimon so svojím bábkovým divadielkom, ktoré je vyrobené celé z dreva. V Turčianskom Jasene vás privíta teta Mirka s ujom Zdenkom, ktorí majú prichystané zaujímavé hry a taktiež si môžete vyskúšať staré ľudové remeslá. V Blatnici sa na vás prevedú jednou z najkrajších dolín na Slovensku. Vychádzka je zameraná na ekosystémy, ktoré budete skúmať pomocou zaujímavých súťaži. Pre 8. a 9. ročník je určený program, ktorý prebieha v priestoroch Spojenej školy v Turanoch a okolí. Jednou z obľúbených aktivít je aj návšteva ranča Aljaška, kde si môžete vyskúšať jazdu na koňoch.

Spolupráca s Kolégiom Zelenej školy na ZŠ- UL. jahodnícka

     V rámci spolupráce CVČ T. Štiavnička a vašej školy na projekte Zelená škola sme sa dohodli na adopcii zvierat z nášho centra. Vašou prvou úlohou bude vybrať si z ponuky 9 zvierat nášho centra 5 zvieratiek, pre ktoré sa stanete ,,adoptívnymi rodičmi". Každú prvú sobotu v mesiaci vybraní žiaci spolu s pani učiteľkou brezniakovou navštívia naše centrum. Pomôcť môže každý. Ak sa u V8s doma nachádzajú zvyšky zeleniny, ovocia, prípadne pečiva alebo granúl pre vybrané zvieratká, doneste ich pani učiteľke v stanovenom termíne. Všetky pochúťky pre zvieratá prinesú žiaci s pani učiteľkou v rámci návštevy nášho centra.

  

      Mgr. Martin Kondek , Mgr. David Mikulec