Choď na obsah Choď na menu

Deň Zeme 2014

9. 5. 2014

 Tento deň bol rozčlenený do 3 celkov:

1.Teoretická hodina

2. Praktické aktivity na stanovištiach

3. Vychádzka do prírody spojená s fotografickou súťažou

     Počas prvej hodiny žiaci spoločne diskutovali o význame vody v prírode, o jej vlastnostiach, typoch vôd a samočistení vody. Mnohé triedy si pomocou návodu zostavili domácu čističku odpadovej vody. Spoločne sa zamysleli ako šetriť vodou v domácnosti a vyrobili si náučný nápis nad umývadlo v triede. V rôznych aktivitách spoznávali  znaky vodných živočíchov a spôsob prispôsobenia sa životu v tomto spoločenstve.

      V priebehu dvoch nasledujúcich  hodín sa  žiaci zahrali na vedátorov a  prakticky si overili vlastnosti vody pomocou rôznych fyzikálnych a chemických. Vyhľadávali  na mape vodné  rekordy Slovenska,  na internete zasa vodné zaujímavosti prírody.  Žiaci za absolvovanie každého stanovišťa získavali indície v podobe farebných písmenok.

     Počas 4. a 5. vyučovacej hodiny si triedy zo získaných písmenok zostavili 4 slová( fauna, flóra, voda a humor) a počas prechádzky  do Jahodníckych hájov vytvorili fotografiu, v ktorej museli skĺbiť 4 zadania do jednej fotografie. Administrátori nasledujúci deň svojím hlasovaním rozhodli o víťazoch vo fotografickej súťaži a tí boli odmenení chutnou pizzou.

 

stupeň

umiestnenie

trieda

1.stupeň

1.miesto

1.B

2.B

2.miesto

3.C

3.miesto

4.A

2.stupeň

1.miesto

9.C

2.miesto

8.B

3.miesto

8.A

7.C


vypracovala Mgr. Lucia Brezniaková