Choď na obsah Choď na menu

Enviráčik 04/2010

12. 4. 2010
V mesiaci apríl pripomíname žiakom, že do utorka 13. 4 majú poslednú možnosť na odovzdanie dotazníka :Rekonštrukcia areálu školy. Vyplnené dotazníky prosíme odovzdať pani učiteľke Brezniakovej do prírodopisného kabinetu.
 
      Ďalej pozývame všetkých členov Kolégia Zelenej školy a členov žiackeho parlamentu na stretnutie, ktoré sa uskutoční dňa 13.04.2010 o 14.00 v 6.B triede.
 
      Do 14.4.2010 máte možnosť odovzdať návrhy na environmentálne aktivity, ktoré by ste chceli počas Dňa Zeme robiť. Popis aktivity napísaný na papieriku vhoďte do krabice s nápisom Zelený anketáčik, umiestnenej vo vestibule školy pod nástenkou Zelenej školy.
      Do konca tohto týždňa (teda do 16.4) máte možnosť svojimi hlasmi rozhodnúť o víťazovi výtvarnej súťaže: Môj areál školy. Číslo výtvarnej práce, ktorá vás najviac zaujala napíšte na hlasovací lístok a vhoďte do krabice umiestnenej pri vystavených prácach na jednotlivých stupňoch. Víťazov na 1. a 2. stupni čakajú krásne ceny.
 
      Dňa 22. apríla 2010 sa na našej škole uskutoční každoročný Deň Zeme. Prosíme všetkých žiakov, aby od 19.4 do 22.4 2010 nosili do školy materiál na environmentálne aktivity: kamene, štrk, piesok, cement, vápno, mulčovacia kôra, záhradná fólia, odrezky skalničiek, čučoriedok, poplazy jahôd, brečtanu, pníky egrešov, ríbezlí, černíc, malín, drevené pníky, na kruhy narezané pne stromov, rákosie, staré náterové farby.
      Zároveň v tomto termíne vyhlasujeme verejnú finančnú zbierku na realizáciu týchto aktivít. Prosíme rodičov a žiakov, ktorí chcú prispieť finančne na realizáciu skrášlenia areálu školy, nech finančný príspevok donesú do prírodopisného kabinetu pani učiteľke Brezniakovej.
 
      Počas mesiaca apríl vyhlasujeme novú výtvarnú súťaž: Ako by mal vyzerať podľa mňa kontajner na zmiešaný odpad. Vaše návrhy odovzdávajte pani učiteľke Pollákovej alebo Jastrabanovej do 19. apríla 2010. Výhercovia z každého stupňa budú ocenený peknými cenami a víťazné návrhy budú namaľované na vonkajšie kontajneri počas Dňa Zeme.
 
      Tento mesiac rozbiehame projekt v spolupráci s CVČ- T.Štiavnička s názvom Adopcia 5 zvierat. Celý mesiac máte možnosť vybrať si z 9 zvierat, ktoré zachránili dobrovoľníci pred smrťou, 5 zvierat, ktoré si naša škola adoptuje. Každý prvý piatok v mesiaci zorganizujeme zbierku jedla pre zvieratká a v sobotu výťažok zo zbierky zanesieme do CVČ- T. Štiavnička osobne. Prosíme triednych učiteľov, aby vrámci triednických hodín na základe vášho hlasovania vypísali hlasovací formulár a odovzdali ho do konca apríla pani učiteľke Brezniakovej. Všetky zvieratká sú vystavené na druhom stupni pri 6. B triede.
 
     Na záver pripomíname všetkým triedam, že majú poslednú možnosť zabezpečiť si separačné nádoby do tried. Prvý májový deň totiž začíname na škole separovať tri zložky odpadu.
 
Hlasovací formulár
Adopcia 5 zvierat z CVČ- T. Štiavnička
 
Trieda:
Triedny učiteľ:
 
Číslo zvieraťa
Počet hlasov
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ďakujeme a prajeme pekný deň             Kolégium Zelenej školy