Choď na obsah Choď na menu

Absolventská práca deviatakov z predmetu Prírodopis

9. 5. 2011

     V piatom ročníku sa nám pred bránami druhého stupňa zjavia budúci deviataci. Postupne sa učia ako splniť požiadavky jednotlivých učiteľov, hľadajú si nových priateľov, spoznávajú zákutia a výhody života na druhom stupni. Spoločnými silami im odovzdávame teoretické poznatky, učíme ich triediť a vyberať informácie, hľadať súvislosti, formujeme ich osobnosť. Po piatich rokoch nám potom majú dokázať, že naše úsilie nebolo zbytočné a my sme vychovali osobnosti, ktoré vedia vyjadriť svoj názor a využiť svoje celoročné poznatky.

     V rámci hodín prírodopisu sa druhý polrok venujeme problematike ekológie a environmentálnej výchovy. To je priestor, kde môžu  naši žiaci ukázať, čo sa na hodinách naučili a ako dokážu na základe získaných vedomostí a skúseností zaujať svoj postoj k problematike znečisťovania životného prostredia.

      Preto každý rok vypracujú absolventskú prácu s prírodopisu, kde musia využiť nielen poznatky z ekológie ale aj s iných predmetov. Témou ich záverečnej práce je Znečisťovanie životného prostredia človekom. Požiadavkami na tvorbu projektu bolo vyjadriť svoj názor na znečistenie životného prostredia človekom, spracovanie pomocou moderných komunikačných technológií, v  rozsahu od 3 do 5 minút, maximálne vo štvorici.

      Prehľad najlepších prezentácií našich žiakov uvádzame tu:www.youtube.com/watch

      Mgr. Lucia Brezniaková