Choď na obsah Choď na menu
 


Obrázok

Nemecký ovčiak

(Vlčiak)

 

Pôvod:Tento pes má pôvod v Nemecku,ako to hovorí aj samotný názov.Hlavnú zásluhu na vzniku toho veľmi známeho plemena má Max von Stephanitz,ktorému sa pomocou iných chovateľov podarilo vyšľachtiť najčastejšie chované plemeno sveta.

Popis:Je to veľký pes,väčšinou so sedlovým zafarbením,no vyskytujú sa aj šedé,čierne alebo miešané,ale tie niesú až také časté.Biela farba u vlčiaka je neprípustná.Má vztýčené veľké uši a dlhší nos čiernej farbi.

Povaha:Tento pes si vyžaduje veľa výcviku aj keď sa cvičí veľmi ľahko.Preto ho využívajú aj na policajné služby.Nemecký ovčiak je celej svojej rodine veľmi oddaný a verný a k známym ľudom je tiež priateľský.Cudzím nedôveruje.Je hravý a jeho hravosť sa prejavuje pri styku s druhými psami.Ak je vycvičený má veľmi dobrý vzťah k deťom,no musia ho telorovať a nerušiť napríklad pri odpočinku.

Využitie:Je veľmi obľúbený pri policajnom a vojenskom využití,no pomáha aj slepým a pri hľadaní drog.Je výborný obranca a robí aj spoločnosť chorým ľudom v ústavoch.V krajine pôvodu(v Nemecku)je stále využívaný na pasenie stád.

Výška a váha:

Psy:60-65 cm                         Obrázok

Fenky:55-60 cm

Váha: 22-40 kg

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.