Hovädzia roštenka na šampiňónoch
12. 3. 2009
Potrebujeme: 4 ks hovädzej roštenky (rezne zo stehna), 30 g oravskej slaniny, 1 PL oleja, 1 PL kečupu, 1 PL worcesterovej omáčky, 1 PL tekutého polievkového korenia, 1/2 ČL hladkej múky, šampiňóny z konzervy, 1 dcl červeného vína, mleté čierne korenie, soľ |
Ako na to: Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Zo slaniny odrežeme 4 plátky, opečieme do sklovita na oleji a vyberieme na tanier. Na oleji prudko opečieme rezne z oboch strán a vyberieme z panvice. Výpek poprášime múkou, pridáme kečup a na ohni prudko povaríme. Vmiešame tekuté polievkové korenie a worcestrovú omáčku, opäť povaríme, podlejeme vínom a trochou vody, aby vznikla hustejšia omáčka. Do omáčky pridáme pokrájané šampiňóny a trochu podusíme domäkka. Na roštenku dáme opečenú slaninu a podávame s omáčkou a opekanými zemiakmi. |
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.