Gulášová polievka
12. 3. 2009
Potrebujeme: 600 g hovädzieho mäso, 40 g masti, 100 g cibule, 20 g červenej sladkej papriky, 1 surová rajčina, 600 g zemiakov, soľ |
Ako na to: Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na masti do zlatožlta, vsypeme mletú sladkú papriku a pridáme umyté mäso pokrájané na kocky. Posolíme a zaprášime štipkou múky. Krátko podusíme, zalejeme troškou vody a dusíme pod pokrievkou do mäkka. Keď je už mäso mäkké, pridáme zemiaky pokrájané na kocky, dolejeme vodu a necháme dovariť. Guláš ochutnáme, podľa chuti dosolíme, pridáme papriku a ihneď podávame, najčastejšie v kotlíku. Na guláš používame hovädzie mäso z rôznych častí - pliecko, rebrá, sviečkovicu; kolienko, ako aj mäso z hlavy zas zabezpečuje rôsolovitosť, bez ktorej by šťava bola riedka. Hovädzie mäso môžeme kombinovať aj s bravčovým, príp. teľacím mäsom. Rascu do guláša nedávame, môžeme však pridať feferónku. Guláš môžeme jesť s chlebom, alebo s haluškami, ktoré nezavárame do guláša, ale podávame odcedené na zohriatej miske. |
Komentáre
Prehľad komentárov
tak na http://recepty.ajtu.sk najdete o trosku viac receptov ako tu ;-) je ich tam cez 3800, tak hura do varenia .
recepty
(recepty, 2. 9. 2011 13:05)