SVETOVÁ (ČARODEJNÍCKA) KUCHYŇA
Indická kuracia Tikka Masala
Potrebujeme: Na 2 porcie
2 kuracie prsia
1 strúčik cesnaku
zázvorový koreň
polovica cibule
1 čajová lyžička mletej rasce
1 čajová lyžička mletého koriandra
1 čili paprička
1 čajová lyžička garam masala prášku
4 paradajky
2 polievkové lyžice čerstvých koriandrových listov
30 ml bieleho jogurta
Ako na to:
Kuracie prsia nakrájame na kocky a dáme do misky. Cesnak prekrojíme na polocičku. Zázvor nastrúhame na drobno. Cibuľu nakrájame na kocky. Čili papričky narežeme na polovičky a odstránime semiačka. Paradajky nakrájame na štvrťky. Všetku zeleninu dáme do mixéra spolu s rascou, koriandrom a 100ml vody a rozmixujeme na jemno. Nalejeme na kuracie mäso a necháme marínovať 30 minút. Dáme do panvice s olejom a opražíme za občasného miešania 20 minút pokiaľ sa mäso neuvarí. Nakrájame koriander a polovici pridáme k mäsu, premiešame a podávame . Mäso naservírujeme na taniere posypeme zvyšným koriandrom a lyžicou jogurtu. Podávame s ryžou.
Syrové makaróny
Potrebujeme: Na 4 porcie
250g makarónov
250g nastrúhaného eidamu
250ml mlieka
2 vajcia
1 čajová lyžička muškátového orecha
soľ, čierne korenie
Ako na to:
Predhrejeme rúru na
Dvojfarebné čokoládové guľky
Potrebujeme:
Tmavé guľky:
100 ml smotany na šľahanie,
Biele guľky:
100 ml smotany na šľahanie,
2 ČL stužovača šľahačky,
30 až
Na obaľovanie: postrúhaná čokoláda, kakao, podrvené pistácie
Ako na to:
Tmavé guľky: čokoládovú polevu nad parou necháme rozpustiť. Prilejeme smotanu, pridáme nastrúhanú čokoládu na varenie. Za stáleho miešania na miernom plameni prevaríme. Odstavíme, necháme vychladnúť a odložíme do chladničky na 5 až 6 hodín. Potom dotuha vyšľaháme. Mokrými rukami formujeme z masy menšie guľky.
Biele guľky: rozpustenú bielu čokoládu spolu so smotanou a s nastrúhanou bielou čokoládou prevaríme. Odstavíme, chladíme 5 až 6 hodín, pridáme stužovač šľahačky a vyšľaháme. Pridáme pomleté orechy s piškótami, vypracujeme tuhšie cesto, z ktorého tvarujeme guľky. Jednotlivé guľky obaľujeme v postrúhanej čokoláde, preosiatom kakau alebo v podrvených pistáciách.
Ľadová čokoláda
Potrebujeme:
500g vanilkovej a čokoládovej zmrzliny,
8 kociek ľadu, instantný čokoládový nápoj,
šľahačka,
čokoláda na postrúhanie,
čokoládová poleva
Ako na to:
Pre 4 osoby:
Pripravíme čokoládový nápoj a nalejeme ho do vysokých pohárov. Do každého pohára dáme 1 kopček vanilkovej a čokoládovej zmrzliny a 2 kocky ľadu. Nastriekame šľahačku, polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme nastrúhanou čokoládou.
Pripravil: Danny Nick Hook