Choď na obsah Choď na menu
 


Teplan ani netušil, že dal gól

14. 3. 2009

Sv.Gorazd  - Devils

 

zapas     VS  zapas

2 : 4

V neuveriteľne napínavom stretnutí si v sobotu 13. marca zmerali sily tímy Sv.Gorazd a Devils. Hoci výsledok sa nakoniec priklonil na stranu hostí, priebeh zápasu tomu vôbec nenasvedčoval.

"Chlapci hrali veľmi dobre a mali na to, aby zvíťazili," myslí si tréner Sv.Gorazd Marián Ševčík. "Oceňujem najmä hru v defenzíve, absolutórium patrí Vladovi Šatkovi."

Gorazd sa po svojom premiérovom vystúpení v 11.ročníku hanbiť určite nemusí. Stretnutie bolo počas všetkých troch tretín nesmierne vyrovnané a oba tímy sa striedali vo vedení. Prvý gól vsietili práve domáci zásluhou Pavla Teplana. "Ani som netušil, že to bol gól, až pokým som neuvidel  sieť, ako sa vlní," povedal strelec prvého novosezónneho gólu domáceho mužstva Farskej hokejbalovej ligy. "Prehra mrzí, najmä z pohľadu, že nešlo o jednoznačný zápas a mali sme na výhru."

Zatiaľ čo červeno-čierny svoju presilovú hru po faule na Ivančíka nevyužili, hostia v tej svojej nezaváhali a vylúčenie kapitána Pavla Jaša potrestali vyrovnávajúcim gólom. Nemožno však nepodotknúť, že rozhodnutia arbitrov boli počas duelu prinajmenj sporné. Okrem diskutabilného vylúčenia, ktoré rozhodlo o osude zápasu, sa vyskytli aj početné zaváhania. Jedno z nich prišlo v nanajvyš nevhodnej chvíli, keď sa hvizd neozval ani po tom, čo hostia vyhodili loptičku vo vlastnej obrannej obrannej tretine mimo hraciu plochu. Dve minúty pred koncom stretnutia by sa mal takýto prehrešok trestať samostatným nájazdom.

Skvelým výkonom sa zaskvel Vladimír Šatka, ktorého góly mrzieť naozaj nemusia. Počas duelu s Devils zlikvidoval nespočetné množstvo striel a svoje mužstvo naozaj podržal.

"Ak sa bude aj nasludujúci zápas niesť v podobnom duchu ako ten proti Devils, naši chlapci by nemali mať problém zo zdolaním súpera. Tigri budú určite nepríjemní, no po dnešku som presvedčený, že na to máme,"
povedal pre gorazd.wbl.sk Marián Ševčík, ktorý nezabudol podotknúť na absenciu niektorých opôr klubu ako Civáň, Benko, Púš, či Pupák.

"Verím, že v nasledujúcom stretnutí budeme v plnej sile a zvíťazíme. Dnešná prehra mňa osobne nemrzí. So svojim výkonom som spokojný," povedal po zápase Marián Lenner.

Zvrat v zápase priniesla až záverečná sedemminútovka, keď sa Gorazdu nepodarilo premeniť početné šance a dvakrát trestuhodne zanedbali obranné povinnosti, čoho výsledkom bolo  dvojnásobné inkasovanie.

V nasledujúcom stretnutí sa Sv. Gorazd stretne s Tigrami, za ktorých nastúpia až dve bývalé opory Gorazdu Martin Halmeš a Martin Zelenaj.

 

Esá  - ARC Knights

      Obrázok   VS  Obrázok

2 : 7

Nováčik vstúpil do nového ročníka vo veľkom štýle. S Esami sa "rytieri" príliš nemaznali a zvíťazili jednoznačne o päť gólov.

Lipa Team  - Tigri
    VS zapas

26 : 1

Premiéra pod vedením Martina Halmeša Tigrom príliš nevyšla. Do zápasu nastupovali hráči v modrých dresoch ako jasný outsider, no v oklieštenej zostave sa duel zmenil na katastrofu. Čestný úspech zaznamenal ďalší bývalý hráč Sv.Gorazd Martin Zelenaj. Kuriozitou stretnutia bolo, že Tigri nastúpili do stretnutia v dresoch klubu Arc Knights.

 

HK 99 Raffales  - Zámski rangers

      Obrázok   VS  Obrázok

 9 : 6

Aj v tomto stretnutí boli očakávania naplnené a hostia z Nových Zámkov prehrali o tri góly.

 

HVTT Čermáň  - Vlci

      Obrázok   VS  Obrázok

7 : 0

Jednoznačná záležitosť zo strany Čermáňa, ktorý zvíťazil rozdielom triedy.

Priebeh: 1.tretina - 2:0, 2. tretina - 2:0, 3. tretina - 3:0

Body: Roško 2+1, Gál 0+2, Hudec 2+1, Greňa 1+0, Lenčéš 1+2, Kaczka 0+1.

zdroj:hvttcerman.wbl.sk

 

         Belasí  - Revco Jokerit

    Obrázok   VS  Obrázok

0 : 16

Ďalšia monumentálna prehra sa zrodila na úkor Belasých, ktorí nezvládli duel s Jokeritom.

 

HbK Adler Nitra  - Suomi Chrenová

Obrázok   VS   Obrázok

6 : 3

Adler si podľa predpokladov dal rady s Chrenovčanmi a vyhral rozdielom troch gólov.

 

Capitals  - Coyotes

      Obrázok   VS Phoenix Coyotes

 5 : 3

TC: M. Cigáň - P. Ratulovský(3+0), M. Jacko, J. Záborský(0+2), I. Chrenák
R. Varga, M. Hrotek, M. Zuzík, B. Zabák
Vylúčení: 1:1, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1

Nesprávnou nohou vykročili hráči Teamu Coyotes do novej sezóny. V jedenástom vzájomnom zápase tretíkrát podľahli Capitals, tentoraz o dva góly. Počas zápasu mal viac práce brankár "domácich," no prekonať ho dokázal len kapitán Kojotov.
Obe mužstvá začali prvý zápas novej sezóny v dobrom tempe, hoci šancí bolo spočiatku pomenej. Prvý gól Kojotov v novom ročníku strelil ich kapitán Peter Ratulovský, Capitals však ešte do prestávky stihli odpovedať po pozičnej chybe súpera. V druhom dejstve to bol opäť Ratulovský, kto naklonil misky váh na stranu trinásteho tímu minulej sezóny. Na jeho gól "domáci" odpovedali v oslabení po ďalšej z chýb Coyotes. Následnú presilovku Kojoti nevyužili a na tretí gól Ratulovského vyrovnávali hostia práve v početnej výhode. Nik ďalší z Teamu Coyotes sa však v stretnutí presadiť nedokázal a keď sa Capitals v záverečnej tretine dvakrát presadili, získali prvé dva body v ročníku.

zdroj: coyotes.blog.cz/

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

dik

(ja-no, 15. 3. 2009 9:43)

dik moc chalani :) nabuduce to snad bude lepsie

Velka vdaka!

(kapitan, 14. 3. 2009 22:55)

Janko skveleeeeeeeeee!!!!
Fakt toto si ma prekvapil, proste perfektny clanok!
GO GO GORAZD!!!

tak to je sila

(blinkac, 14. 3. 2009 21:45)

ani nie dve hodiny od zápasu a tu už takýto článok je.....skvela práca janči.....inak chalani diki za zápas bolo skvele......škoda prehra mrzí ale výkon určite bol velmi dobrý.......diki aj palinovi že každý dostal možnost a kopec priestoru na ploche....konečne sme boli ako tým....a aspon za seba môžem povedat že som sa snažil kapitánovi odvdačit svojim výkonon na ploche to že ma postavil....i ked po mojej hrubke sme dostali gol....snád mi odpustíte.......Vdaka aj Bohu že sa nikomu nič nestalo......Ešte raz všetkým velká vdaka