Choď na obsah Choď na menu
 


Interview - archív

 Rosalinda Brown

http://www.supermusic.sk/obrazky/2584572_gabriela-guncikova-214463.jpg

A: Ahoj Rose, ideme na to ?

R: Jasné, už som sa nemohla dočkať :)

 

A: To som rada J . Tak začneme niečím s čím sa stretávaš každý deň. Povieš nám niečo o svojej fakulte a o zmene vedúceho fakulty ?

R: Čo ti k tomu poviem. Je to vec medzi pani riaditeľkou a pani profesorkou Wed Nitta. Mne osobne to nevadí, obe sú skvelé v poste vedúcej fakulty, takže pre mňa veľká zmena nenastala.

 

A: Ja som síce nikdy neštudovala v Lupuse ale v Terathe, no verím, že ak je profesorka Nitta čo i len s polovice taká dobrá vedúca fakulty ako profesorka herbológie, Lupus má sľubnú budúcnosť. Zistila som, že je voľné miesto prefekta Lupusu, máš o tento post záujem i ty ?

R: Áno, Mám o tento post záujem, uvidíme čo sa z toho vyvinie.

 

A: Držím ti teda palce nech Ti to vyjde. No poďme teraz už rýchlo preč od fakúlt a presuňme sa k vyučovaniu. Na Aldarione sa vyučuje mnoho super predmetov, je aj nejaké tvoj obľúbený ?

R: V poslednej dobe som sa žiadnemu predmetu nestihla venovať pretože som mala rodinné problémy v skutočnom živote, a je mi to ľúto....ale medzi moje najobľúbenejšie patrila Elfština ale na Aldarione máme aj mnoho iných  .

 

A: Škoda, je mi ľúto, že ty a ostatní študenti nemajú tento rok možnosť študovať Elfštinu, ja ako študentka som túto možnosť mala, no mnoho hodín som premrhala. Ale toto miesto je voľné a ja dúfam, že študenti budú mať možnosť raz tento fascinujúci predmet študovať... Ale keď už sme pri tým pracovných miestach,  Máš  nejaké plány na Aldarione po dokončení štúdia? Ak áno povieš nám o tom niečo?

R: Áno mám v pláne zostať na Aldarione, nedám vám tak skoro pokoj (smiech). Chcela by som byť profesorkou Veštenia, čo sa mi možno o rok aj splní, v budúcnosti si však možno vyberiem ešte aj iné povolanie.

 

A: No teda ( smiech ) A ja že ťa po toľkom mučení už aj unavujeme ( smiech .) Dobre ale nezabudni : Musíš chrániť moju vnútornú auru inak sa moja čiara života rapídne skráti ( smiech ). Ako viem, študuješ na Aldarione už tretí rok, za tých pár rokov si sa o sebe niečo nové dozvedela alebo si zistila, že máš i nejaké skryté vlohy ?

R: Ani sama neviem aké skryté vlohy v sebe mám. To skôr musia povedať moji kamaráti..:)

 

A: No verte či nie, Rose ich má skutočne dosť a jednou z nich je, že vás nikdy nenechá v štichu. Občas určite uvažuješ nad rodinou, chýba ti ?

R: Chýba, to je samozrejmé, no o to viac mám rada svojich priateľov ktorých by som skutočne za nič nevymenila.

 

A: Ach, to asi nám všetkým.  A máš nejakých súrodencov?

R: Nie nemám žiadnych súrodencov ale vždy som chcela mať sestru alebo mladšieho, či staršieho brata i keď by bol lepší ten mladší, toho by som mohla aspoň buzerovať ( smiech ) ...

 

A: Ale keď nemáš súrodencov  máš na Aldarione nejakú spriaznenú dušu? Alebo naopak, ja aj niekto koho priam nenávidíš ?

R: Za spriaznenú dušu by som vedela považovať aj teba. Vždy mi skvele poradíš, pomôžeš a nikdy s tebou nie je nuda. Ten medailónik si si právom zaslúžila. A myslím, že na Aldarione nie je nikto koho by som nemala rada.

 

A: Jéj ďakujem. Ani neviem ako to robíš, no vždy mi povieš niečo také milé až mám chuť rozplakať sa. A obávam sa, že človeka ako ty ani nemožno opísať dvoma slovami. Ale keby si Aldarion mohla opísať dvoma slovami aké by to boli ?

R: Dokonalosť sama...:)

 

A: Zdieľam ten istý názor J . Máš na Aldarione nejaké obľúbené miestu kde sa rada vraciaš?

R: Vždy sa rada vraciam k Striebornému jazierku, zažila som tam veľa pekného a tie zážitky si už navždy zapamätám, no nič o nich nepoviem :)

Ach jasné J Asi aj viem prečo :D no to si necháme len pre seba platí ?:D Minulosť... Ale čo tak budúcnosť, páčia sa ti zmeny ktoré sa dejú na Aldarione? Smerujú k zlepšeniu RPG, no nemáš strach z inkvizície? Alebo naplno veríš vedeniu Aldarionu ?

 

A: Verím vedeniu Aldarionu, i keď som mala chvíľu obavy zo spomínanej Inkvizície ...

R: To je jasné, priznám sa, že aj ja som mala spomínané obavy, no keď som si dobrodružstvo so spomínanými “strašiakmi“ vyskúšala, zistila som, že sú to úplne normálny ľudia ktorí nám chcú práve pomôcť a nie nejak nás obmedzovať. A teraz už posledná otázka. Ako sa ti páčia Aldarionky ?

A: To je samozrejmosť, sú skvelé, moje najobľúbenejšie a najčítanejšie noviny, dúfam, že sa Vám bude dariť :)

 

R: To sme všetci radi J. No nič,  Ďakujem ti za rozhovor

A: Aj ja ďakujem, ahoj ...  

 

Axela de Elise du Verden

 http://3.bp.blogspot.com/-h3eNM296tao/TaXCw75Y3qI/AAAAAAAABh8/ykX2fiehHmg/s1600/Hayden%2BPanettiere%2BSexy%2BPictures.jpg

R: Ahoj Axela, ideme na to ?

A: Jasné, už sa neviem dočkať .

R: Tak fajn, priznaj sa, je na Aldarione miesto ktoré ťa desí ?

A: Najviac ma asi desí cintorín . Tá RPG čo sa tam hrá, mi naháňa zimomriavky .

R: Vážne ? ( smiech ) Tak si tam raz dáme piknik, čo povieš ?

A: To radšej nie .......

R: No dobre teda Ax povieš nám aj to ako si na tom s láskou ? J

A: Uf, ťažká otázka . Niekto sa mi páči ale nepoviem kto .

R: Ani vlastnej sestre ?

A : Nie ( smiech ) Je to moje tajomstvo a nikomu ho neprezradím .

R: No čo už, ale nepovieš ani či je z tej fakulty ako ty ?

A: Nie ! Poviem ti len toľko, že už nie je študent .

R: ČOŽE ?

A: Už ti viac nepoviem ...

R: Dobre tak ti už dám pokoj len posledné dve otázky . Si zatiaľ študentka, máš v budúcnosti nejaké plány na Aldarione ?

A: jasné, že mám ! Plánujem sa stať profesorkou symboliky alebo elfštiny. Vždy ma to bavilo, len škoda, že nemám šancu študovať jeden z týchto predmetov .

R: Čo sa dá robiť , ja ti len v budúcnosti držím palce a dúfam, že sa ti to podarí .No máš okrem týchto dvoch aj svoj najobľúbenejší predmet, možný aj študovať ?

A: Áno, zbožňujem Elementárnu mágiu a taktiež čarovanie, oboje učia super profesorky

R: No, som skutočne rada, že sa ti takto darí a že máš aj obľúbené predmety ( zároveň aj obľúbených profesorov ) Je však aj niečo čo sa ti na Aldarione alebo pri vyučovaní nepáči?

A: Fúha, to ani nie len mi občas chýba rodina ale inač všetko v pohode.

R: Už ťa nebudem dlho otravovať len ešte jedna otázka . Ako sa ti páčia Aldarionky ? Ak odpovieš negatívne, už sa nepostavíš ( smiech )              

A: Neboj sa , odpoveď je, že Aldarionky čítam každý týždeň, najradšej v sprche ( smiech )

R: V sprche ? J Každý si pod tým predstaví niečo iné ... No, neboj sa, už končíme, vďaka za tvoj čas .

A: Nie je začo, rada s tebou pokecám.

 

SASHA GORES

 

R: Ahoj Sasha, takže tentokrát vyspovedáme niekoho z vlastných radov.

S: Jasné, to je v pohode.

 

R: Chystáš niečo nové v Aldarionkách?

S: Každým číslom pribúda v Aldarionkách niečo nové, snažíme sa to tu oživiť aby sme mali čoraz viac čitateľov a aby sme boli obľúbenejší a zaujímavejší než konkurenčný Filerin a Magic news, ktorý vlastne ani konkurenciou nie je, pretože nevyšlo ani jedno číslo.

 

R: Čo ťa baví viac? Byť profesorkou či šéfredaktorkou?

S: Šéfredaktorkou, určite. Ale ani profesorovanie, nie je zlé. Len nie také zaujímavé.

 

R: Myslela si, že raz budeš profesorkou?

S: Nie, nikdy. Ako študentka som ani nad tým nerozmýšľala. Profesorky som si škatuľkovala ako staré a škaredé, zatrpknuté ženy. (smiech)

 

R: Baví ťa vedenie fakulty?

S: Ja mám moju fakultu rada a hlavne preto som tento džob zobrala a očakávala som, že to bude jednoduché. Ale nie je, snažím sa. Aj keď musím priznať, že teraz som Aldarion trochu zanedbávala.

 

R: Chcela by si niečo odkázať Aldarionu?

S: Chcela by som odkázať slečne Tiaeste Felum, že sa jej chcem ospravedlniť za moje prehnané správanie a zjavne neopodstatnené obvinenie aj keď si stale myslím, že bola až príliš drzá.

 

R: Ďakujem, za rozhovor.

S: Aj ja, ahoj.

 

 

ASHTON IDOL

http://jollypeople.com/files/2010/03/Keanu-Reeves.jpg

 

S: Ahoj Ashton, môžme začať?

A: Ahoj Sasha, poďme na to.

 

S: Ako sa ti páči práca v Aldarionkách?

A: Je úžasná, baví ma občas sa tajne zakrádať a načúvať rozhovory, ktoré by mali byť utajené pred svetlom sveta, ale čo by som nespravil pre našich čitateľov? Som úžasný! No ale poviem vám, občas je to trápenie, hlavne keď sa našej šéfredaktorke nechce. (smiech)

 

S: Čo hovoríš na na Údolie Amell? Chystáš sa sťahovať?

A: Priznám sa, v Údolí Amell som sa zatiaľ nebol pozrieť, keďže sa z Aldarionu nedá odmiestniť a pešo by som sa príliš unavil ;-) ale dostal som minule možno až neslušný návrh, aby som sa nasťahoval do jedného z domov v Údolí s jednou neodolateľnou čarodejnicou. Volá sa Sasha Gores, ale zrejme ju nebudeš poznať. (ha-ha)

 

S: Sasha Gores a neslušný návrh? O tom nič neviem (smiech). Prezraď, čo rád robievaš vo voľnom čase?

A: Vo voľnom čase sa šprtám v knižnici, najmä v zakázanom oddelení, aby som rozšíril svoje poznatky v obrade proti čiernej mágii, ako sa hovorí, poznaj svojho nepriateľa. Aby som bol dobrý v obrane, predovšetkým musím čiernu mágiu dobre poznať. Knihy a dejiny ma už nebavia ako kedysi a preto sa snažím všetkými prostriedkami Luciena zvrhnúť z trónu profesora OPČM a prebrať mu toto vznešené žezlo, rozhodne som lepší ako on. (ha-ha) A teraz len dúfam, že všetci chápu môjmu intelektuálnemu ostrovtipu.

 

S: Hral si už niekedy metlobal? Ak áno, baví ťa to?

A: Ako dieťa som sa pár krát previezol na kométe a občas sa mi podarilo predbehnúť aj motýľa. Bolo to u nás doma na malom poli, neďaleko našich pozemkov. Inak som radšej pevne nohami na zemi, ale možno raz v sebe odhalím nečakaný metlobalový talent a hlavne zápal pre tento druh čarodejníckeho športu. Zatiaľ preferujem čarodejnícke šachy, magický twister a iné inteligentné hry typu urob zo seba najväčšieho idiota, zožni hurónsky smiech a budeš king.

 

S: Máš nejaké zvieratko?

A: Ako študent som vždy túžil po Nórskom ostnáčovi, ale zákony mi to nedovolili. Ale som pevne rozhodnutý, že v budúcom storočí sa presťahujem do krajiny, kde sú draky v domácom odchove povolené a tento sen si splním stoj čo stoj. Hneď po tom, ako nahradím Luciena na hodinách OPČM. 

 

S: Máš na srdci nieččo by si chcel takto verejne prehlásiť?

A: Som gay? Nie, nie, to nebude ono, to by som si chcel nechať iba pre seba. Tak dobre. Aldarionky sú najlepší školský časopis na Aldarione! Tak, a je to venku...

 

S: Tak a teraz môžeš ísť pokračovať v práci :)

A: Bystrý um a práci česť!
 

 

JOANNE BLOUBORY

http://nd02.jxs.cz/047/871/86be6796dc_53174910_o2.jpg

 

S: Ahoj Joanne, mohla by som ťa poprosiť o rozhovor?
   J: Ahoj Sasha, samozrejme. 


 S: Chystáš pre Aldarion zase nejaké vylepšenie, vynovenie?

   J: Prirodzene. Stále je čo vylepšovať a nie je toho práve málo, nápadov máme tiež dostatok, ale problém nastáva pri čase. Toho je v tomto období naozaj veľmi málo. V reálnom živote ma o dva týždne čakajú písomné testy maturitnej skúšky, takže všetok môj voľný čas venujem učeniu a to bohužiaľ aj na úkor Aldarionu. Po maturite snáď bude dostatok voľného času na aplikovanie všetkých nápadov :)



 S: Tie predmety, ktoré vyučuješ si veľmi obľúbené medzi študentmi, teší ťa narastajúci záujem študentov o štúdium?

  J: Áno, som veľmi rada, ak študenti moje predmety navštevujú. Naozaj ma to teší, aj keď neviem, či to je tým, že ich obsah sa zdá byť pre študentov príťažlivý alebo im možno vyhovuje môj štýl učenia alebo sa možno chcú dostať do mojej priazne. *Zachichotala sa.* Ich dôvody pre mňa samozrejme dôležité nie sú, dôležité je pre mňa to, aby z mojich hodín neodchádzali znudení a aby im tie hodiny niečo dali, hlavne čo sa týka zlepšenia ich RPG hry.



 S: Aké máš vzťahy s novými členmi profesorského zboru?

   J: Tak relatívne novým členom profesorského zboru si vlastne aj ty a s tebou mám vzťah, aspoň teda z mojej strany, veľmi dobrý. Vždy ťa rada vidím a rada si s tebou poklebetím o tom, čo je nové, ako sa ti darí, ale aj o vážnejších problémoch. Za novú sa dá považovať aj profesorka Riannon, ktorú mám, taktiež, veľmi rada, dostala sa do vedenia Aldarionu, spolupracuje sa mi s ňou veľmi dobre. Profesorka Gilbert je zvláštny typ človeka, pardon, upíra. Nie je jednoduché s ňou vychádzať, ale tým nechcem povedať, že spolu nevychádzame, to by nebola pravda. Snažím sa dať šancu každému a nikoho neodsúdiť na základe prvého dojmu. Snažím sa zachovať si profesionálny prístup a nepopieram, že by z nás niekedy mohli byť priateľky.

 

S: Máš nejakého obľúbenca medzi študentmi?

  J: Áno, musím sa verejne priznať, že mám. SaeLin, moja zverenkyňa, to znamená, že je zverená do mojej osobnej starostlivosti kým je na území Aldarionu alebo našej krajiny. Je z Japonska, svoju rodinu má veľmi ďaleko a preto za ňu jej rodina nemôže niesť zodpovednosť a teda v čase, kedy je tu, som jej oficiálnym poručníkom. Musím sa priznať, že som si k nej vybudovala veľmi vrúcny možno až materinský cit a je to jediná študentka, s ktorou si tykám.



 S: Ako to je s časopisom prof. Gilbert? Zmenilo sa niečo?

   J: Časopis profesorky Gilbert, o jeho osude rozhodne vedenie Aldarionu. Každý z členov má jeden hlas. Ja som sa rozhodla ostať na neutrálnej pôde, teda absolútne mimo hlasovania. To je všetko, čo Ti k tomu môžem povedať.



S: Zmenil sa tvoj názor na Aldarionky? Aký vlastne je?

   J: Môj názor na Aldarionky sa nemeení. Neodsudzujem ich, ale moju priazeň si skôr získajú seriózne noviny, ja nemám rada muklovské výstrelky ako je bulvár alebo čokoľvek iné. Obávam sa, že nastane splynutie sveta čarodejníkov a muklov, čo ma veľmi mrzí. Pretože či sa nám to páči, či nie, my naozaj čarodejníci sme. Ako čarodejníci sme sa narodili, ako čarodejníci by sme mali žiť a ako čarodejníci aj zomrieme.


S: Veľmi pekne ti ďakujem za rozhovor :)

   J: Potešenie je na mojej strane. Prajem Tebe aj Aldarionkám veľa úspechov do budúcnosti.

ALINA RED

http://imstars.aufeminin.com/stars/fan/keira-knightley/keira-knightley-20080117-364761.jpg

S: Ahoj Alina, chcem sa ťa spýtať pár otázok, môžem?

A: Ahoj Sasha, áno môžeš, mám chvíľku času.


S: Na škole si aj študovala, ktorý život sa ti viac páči? Život študentský alebo život kvalifikovaného?

A: Fúha, nad týmto som ešte nepremýšľala. Život študentky bol plný zábavy a mám na toto obdobie aj plno úžasných spomienok. Život kvalifikovaného prináša zodpovednosť a viac povinností ale nesťažujem sa. No priznám sa, rada by som sa vrátila do študentských rokov. *smiech*

 

S: Si asi najvyťaženejšia osoba na Aldarione, veď si ministerkou mágie, vedúcou Orphisu, patríš medzi vedúcich Aldarionu. SI profesorka Veštenia a majiteľka zmrzlinárne. Je toho veľmi veľa, ako to zvládaš?

A: Vieš, zdá sa, že je toho veľmi veľa. No keď ťa práca baví nie je to až také strašné a dá sa to zvládnuť.

 

S: Máš nejaký sen?

A: Hm.. To si nechám pre seba.


S: Páči sa ti nový design Aldarionu a aj Aldarioniek?

A: Áno desing Aldarionu je super a aj Aldarionky sú pekné aj keď ich držím v rukách len málokedy.


S: Teraz k trochu inej téme, máš na Aldarione priateľa, lásku?

A: Nie, len priateľov.

 

S: Čo robievaš vo voľnom čase?

A: Vo voľnom čase? Najčastejšie sa stretnem s priateľmi alebo len tak oddychujem a premýšľam.

 

S: Prečítaš si niekedy aj Aldarionky? Ak áno, čo si o nich myslíš?

A: Niekedy áno... Zišlo by sa písať menej bulváru a viac skutočných udalostí a informácii.

 

S: Ďakujem ti za rozhovor, bolo to príjemné. Pekný deň.

A: Aj tebe. Ahoj.

JURENIX DAINES

 

S: Ahoj Jurenix, ak môžem položím ti zopár otázok.

J. D. : Ahoj Sasha rád ti odpoviem.


S: Prišiel si na Aldarion nedávno. Tak zabýval si sa tu?
J. D. : Áno samozrejme, Aldarion sa mi stal domovom a v priebehu toho obdobia, ktoré som tu spoznal som úžasných ľudí. Každá osobnosť je jedinečná a preto je to o to zaujímavejšie, že na Aldarione nájdeme ich širokú paletu. Je tu veľmi dobre a myslím si, že toto bude už moja posledná zastávka, lebo k Aldarionu som si za ten čas vytvoril veľmi silné puto.


S: Ako hodnotíš Aldarion, teraz myslím prostredie, prírodu a školu?
J. D. : Prostredie školy je veľmi krásne. Veď posúďte sami. Sú tu lesy, jazierko, park a kopa iných zákutí čo dáva každému príležitosť na skvelé vyžitie či už v priestoroch Aldarionu, alebo jeho okolí. Sú tu aj podniky a obchodíky, takže mne tu nechýba vôbec nič. Študentov pripravujú tí najkvalifikovanejší profesori a tým pádom je Aldarion školou, ktorá podľa mňa nemá konkurenciu. Všetky spomenuté veci sú iba v prospech toho, aby sa záujemci či už o prácu, alebo o štúdium rozhodli práve pre Aldarion.


S: Môžeš nám v skratke povedať niečo o svojich rodičoch, súrodencoch?
J. D. : Zodpovedanie tejto otázky bude veľmi strohé. Svojich rodičov som nikdy nepoznal, pretože obaja zahynuli keď som bol ešte malý a vôbec si ich nepamätám. Ujali sa ma starí rodičia, ktorí sa o mňa starali až do svojej smrti kým som dovŕšil dospelosť. Súrodencov nemám a jedinou mojou rodinou sú momentálne obyvatelia Aldarionu, kolegovia a študenti.


S: Máš tu už mnoho známych?
J. D. : Ako som spomenul predtým spoznal som tu kopu úžasných ľudí a netajím sa tým, že pár ľudí som si tu veľmi obľúbil. 


S: Posilnil si mužské zastúpenie profesorov na tejto škole, mužov je na celej škole ozaj málo a preto neuháňa ťa tu to ženské pohlavie?
J. D. : Zatiaľ som to nepostrehol (smiech). Na prvom mieste je pre mňa práca, ktorú sa snažím odvádzať najlepšie ako viem a až potom sú ostatné veci. Ale nehrám sa na svätého, lebo od toho mám veľmi ďaleko a som len muž, takže ktovie. Ak bude medzi mnou a dotyčnou neznámou niečo viac než len obyčajné sympatie prečo sa niečomu brániť?


S: Máš nejakých obľúbencov medzi študentmi?
J. D. : Obľúbencov ani nie, lebo nikoho nepreferujem. Bolo by to veľmi neetické a aj neprofesionálne. Každý má mať rovnaké šance a tak by to malo byť všade. Samozrejme u študentov sa mi páči ak sú aktívni a ak si svoje povinnosti plnia tak ako majú. 

S: Čítaš Aldarionky? Ak áno, čo si o nich myslíš?
J. D. : Niekedy si ich prečítam a ak existujú myslím si, že by bola škoda ich odignorovať. Musím ale povedať, že tam cítiť bulvárny nádych, aj keď chápem, že musíte prinášať príspevky, ktoré v momente zaujmú čitateľa. Ale mnoho situácii sa dá vyložiť hneď niekoľkými spôsobmi a v tú chvíľu je len na vás akú interpretáciu zvolíte Ja vám len na záver prajem, aby ste prinášali veci, ktoré budú zaujímavé a čo možno najpresnejšie. V každom prípade ste prínosom.


S: Ďakujem ti za príjemný rozhovor. Maj sa pekne.

J. D. : Aj ja ďakujem za možnosť rozhovoru pre váš časopis.

 

CLAUDIA EVIL

S. : Ahoj Claudia, môžem ti položiť pár otázok?

C. E. : Ale samozrejme, rada odpoviem na tvoje otázky Sasha


S. : Takže ty si vedúca fakulty Lupus, ako si sa dostala k tejto funkcii? Žiadala si o ňu, alebo ti ju ponúkli?

C. E. : Kde začať. Cesta za mojou fakultou sa začala vlastne už počas mojho štúdia. Vtedy som tiež chodila do Lupusu takže sa dá povedať, že je to moja domovská fakulta. O miestno vedúceho som nežiadala, bola mi ponúknuté a ja som sa z toho veľmi tešila a s radosťou som ho prijala.


S. : Učíš Mineralógiu a Elfštinu, prečo si sa rozhodla pre tieto predmety?

C. E. : Mineralógiu som vlastne zdedila keď to môžem tak povedať po bývalej profesorke Merlinovej. Je mi cťou učiť tento predmet aj keď oň veľa študentov nemá záujem. Síce nie je to ani môj obľúbený predmet, ako sa vraví darovanému kotlíku na dno nepozeraj. Je jedno či ho má prepálený, keď je darovaný s dôverou, že sa oň dobre postaráme. O elfštinu som požiadala sama, vždy som bola uchvátená týmto jazykom aj keď je dosť zvláštne, že upír učí elfský jazyk. Ako si študenti mohli všimnúť, je o dosť iná ako po minulé roky pretože neučím klasickú Tolkienovu elfštinu ale pokúsila som sa o niečo nové a musím študentov pochváliť, že im to ide a zároveň poďakovať Pani riaditeľke, že mi to umožnila.


S. : Porozprávaj nám niečo o tvojom detstve. Máš súrodencov? A čo tvoji rodičia?

C. E. : Moje detstvo, s mojou rodinou sme dosť veľa cestovali a nikdy som nemala nejaký domov, kde by som sa mohla vrátiť až tu na Aldarione za čo som veľmi vďačná. Som jedináčik a po smrti mojich rodičou ma už nič nedržalo v tom. aby som pokračovala v tom kočovnom živote takže Aldarion je pre mňa ako stvorený.


S. : Vieš o tom, že si momentálne najbohatšia osoba na Aldarione?

C. E. : Tak to som vážne netušila. Asi by som mala začať míňať tie galeóny. (smiech)


S. : Máš nejaké záujmy? Športuješ alebo niečo iné?

C. E. : Šport nie je moja parketa ale vo voľnom čase si rada zaplávam. Milujem vodu a tak isto je aj môj živel.


S. : A nakoniec typická otázka, čo si myslíš o Aldarionkách? Čítaš nás?

C. E. : Jasné, mám vás rada Aldarionky. Ste časopis mojich študentských rokov. Som veľmi rada, že znova fungujete a určite sa budem tešiť na každé nové číslo, ktoré vyjde. Mám veľmi rada rubriku Interview. Vždy som sa tam dozvedela nejaké nové zaujímavosti o mojich profesoroch čo som doteraz nevedela. je to fakt super.


S. : Ďakujem ti krásne za rozhovor a prajem veľa šťastia do budúceho života.

C. E. : Ďakujem aj ja prajem vám, aby sa vám darilo a každé číslo bolo dych vyrážajúce.

 

Ivonette Seen

 

R: Dobrý deň pani profesorka Seen. Môžeme vám položiť pár otázok?
 
I.S.: Taktiež želám dobrý deň. Samozrejme začnime.
 
R: Zbadali sme že vám už dlho nikto nenapísal domácu úlohu. Ako je dlho od kedy ste dáku dostali?
 
I.S: No, je to pravda. Naposledy mi napísala úlohu Claudia Evil a to si pamätám, bolo to okolo 15. alebo 16. 8. No ale potom dlho nič. A to sú už od toho skoro dva mesiace. No a konečne ma potešilo to, že pred troma dňami po dlhej dobe mi napísal úlohu Lucien Eldar. Bola som rada že má konečne niekto záujem.
 
R: Aha. No a čo ste s za tú dobu robili. Musí to byť nuda vôbec nič nerobiť a len čakať kým niekto príde s úlohou.
 
I.S: No, väčšinou som bola vo svojom kabinete alebo Som chodila do podnikov ako napríklad reštaurácia.
 
R: No a stretli ste tam dákeho študenta? Ak hej pripomenuli ste mu že si má robiť domáce úlohy?
 
I.S: Občas som dakoho stretla ale stále si robiť úlohy nie je povinné. Na to nezabúdajte. A neverím že by si niekto nerobil
úlohy zo všetkého. Ak sa niekomu chce, príde aj na moju hodinu. Ale zase dva mesiace, to je už dlhá doba.
 
R: Ďakujeme za rozhovor. Želám príjemný zvyšok dňa.
 

I.S: Potešenie je na mojej strane. Dovidenia .

 

ASHTON IDOL

Profesor Dejín Mágie, vedúci fakulty Orphis nám prezradil niečo málo o sebe a hneď k tomu aj názor na Aldarionky ktorý nás pobúril...

 

R: Ahoj Ashton, pre študentov pán profesor Idol, môžeme sa ťa spýtať pár otázok?


A: Ahoj pani redaktorka, samozrejme, veľmi rád odpoviem.

R: Učíš Dejiny mágie, prečo si si vybral práve tento predmet?

A: Tak Dejiny mágie som si vybral asi preto, že mojim snom ešte zo študentských čias bolo stať sa po vyštudovaní profesorom a Dejiny mágie doposiaľ počas celého môjho štúdia na Aldarione nemali žiadneho vyučujúceho, takže som si povedal, že sa toho ujmem pretože som študoval o tom veľa literatúry keďže som sa to nemal šancu naučiť v škole a som toho názoru, že každý čarodejník by mal vedieť svoju históriu, dejiny mágie aj čarodejníkov, pretože kto ich neovláda, nie je čarodejníkom. Ľudia ani nemajú potuchy, koľko v minulosti čarodejníkov položilo život za to, aby sme teraz my čarodejníci mohli viesť takýto život ako vedieme a nemuseli večne splývať s muklami, ale môžeme žiť z časti oddelene. Pre mňa je to veľmi zaujímavý predmet.

 

R: A čo hovoríš na najmaldšiu generáciu? Študentov?


A: Nevidím v tom rozdiel, som toho názoru, že v každej generácii sa nájdu aj povaľači, aj šikovní študenti a aj možno učenliví, ale väčšieho esa na škole niet, čoho som aj ja sám príkladom, musím sa priznať, že som nikdy nebol nejakým anjelom, skôr večným rebelom a stále sa cítim ako dáky pubertiak a nie profesor. Tým však samozrejme nechcem na nič nabádať študentov. S prospechom som nemal problém a tak by to malo byť. Treba si užiť veľa zábavy, ale štúdium v žiadnom prípade nezanedbať pretože to je vstupenka do budúcnosti.

 

R:A čo ty a láska?

 

A: Tak ja a láska, ako už väčšina ľudí vie, mám partnerský vzťah s profesorkou Petrfluk ešte zo študentských čias a som s ňou veľmi šťastný. Nevymenil by som ju za žiadnu inú ani keby bola zo zlata, pretože Clarisa bola aj vždy bude mojou jedinou láskou pre to, aká je.

 

R:Máš nejaký nesplnený sen? Ak áno aký?

 

A: Sen mám, ktorý sa mi aj skoro splnil, ale po istej tragédii to celé padlo. Chcel by som sa oženiť s Clarisou, už mi aj povedala svoje áno keď som ju žiadal o ruku a následne som sa dozvedel, že čakáme bábätko, ale bohužiaľ neprežilo pôrod, bývalý lekár Jimmy Naylor tvrdí, že sa nedalo nič robiť. Takže po tejto udalosti zo sobáša nejak zišlo pretože by nebolo vhodné robiť nejaké veľké oslavy, po takejto tragédii. Ja však dúfam, že sa to čoskoro stane skutočnosťou, aj keď to bude vždy bolieť. Možno raz budeme mať aj zdravé deti.


R:Každý musí mať svoj názor a ja chcem vedieť tvoj názor na náš časopis Aldarionky. Čítaš ho? Páči sa ti?

 

A: Svoj názor samozrejme mám. Aldarionky čítam najmä z toho dôvodu, aby som zistil, že o kom sa napísali samé somariny polopravdy až nepravdy a či sa tam náhodou neobjavím aj ja s nejakou zaujímavou novinkou, o ktorej ešte neviem ani ja sám. Mám radšej serióznejšie časopisy, podľa môjho osobného názoru by Ste mali poľaviť v tom bulvári a viac sa zaoberať aktuálnymi témami a problémami.

 

R:No náš rozhovor sa už za chvíľku skončí takže niečo čo chceš povedať celému Aldarionu?

A: Aldarionu by som rád poprial veľa šťastia do budúcnosti a kopec úspených rokov a všetkým ľuďom, aby sa snažili, aby Aldarion ostal svetovou špičkou v RPG školách aj naďalej.

R: Som rada, že sme sa mohli trochu porozprávať. Ahoj a držíme ti palce, nech sa ti darí.

 

A: Ďakujem, veľa šťastia Tebe aj Aldarionkám. Pekný zvyšok dňa.

 

SASHA GORES

Majiteľka módneho salónu, zakladateľka Aldarioniek, bývalá študentka Shenzi.

http://img2.timeinc.net/people/i/2007/quiz/hsm/ashley_tisdale2q_300.jpg

*************

R: Ahoj Sasha, môžme pár otázok?

S: Nech sa páči.

R: Prečo si sa rozhodla založiť Aldarionky?

S: Mám rada bulvárne plátky. (smiech) A chcem dať študentom viac pracovných miest.

R: Čiže majú možnosť pracovať v Aldarionkách?

S: Áno, ako redaktori, svojej vlastnej rubriky takže sa s tým môžu pohrať a dať do toho kúsok seba, vlastne ja im budem dávať v tomto smere voľnosť.

R: A teraz k tebe, máš partnera?

S: Niečo sa rysuje, nechajme túto tému.

R: Čo/Koho máš na Aldarione najradšej?

S: Ja tu mám rada všetko a nedá sa povedať koho by som mala najradšej. Máme super riaditeľku, Jenny. Mám ju veľmi rada potom inklinujem aj Ministrovi mágie, Josh. Potom moje kamarátky z čias študentských. Jimmy Naylor, Bella Caeco, Ashton Idol a tak by som mohla vymenúvať až by to bolo za pár strán.

R: Čo by si odkázala našim čitateľom?

S: Aldarion 4-ever (smiech)