Choď na obsah Choď na menu
 


«Predchádzajúci článok                                                                                     Nasledujúci článok  »

 

Pohľad do histórie

 

 

Spolu sa poďme pozrieť na veci dávno minulé, zapadnuté prachom a opradené legendami. Iste všetci viete, že táto vojna mala v minulosti na Aldarione svoju obdobu, udalosti, ktoré boli jednými z najhorších v jeho histórii. Vás, ktorí ste ich nezažili by som chcela preniesť v čase a zaviesť do minulosti.

 

Písal sa rok 2008 a Aldarion bol v tom čase jednou z dvoch najprestížnejších čarodejníckych škôl v Európe. Chodby boli plné žiakov, profesorov a školských duchov. Bella Caeco, vtedajšia absolventka Aldarionu sa rozhodla, možno zásahom prozreteľnosti alebo tušením toho čo má prísť, že založí Klub Svetlonosičov. V tomto klube sa učili študenti, ba aj kvalifikovaní ako sa brániť a bojovať proti zlým silám. 

 

V tom istom čase na Aldarione vznikol tajný spolok Smrťožrútov, ktorý založila Samantha Darkness. Smrťožrúti na čele s ňou prišli na Aldarion verbovať nových členov a mnohí sa pridali, medzi nimi aj pár študentov a profesor. ,,Označkovali ich temným znamením, museli podpisovať prísahy vernosti Voldemortovi vlastnou krvou." komentuje dej udalosti minulých terajšia riaditeľka Aldarionu Joanne Bloubory, ktorá tieto svedectvá získala od ľudí, ktorí vtedy na Aldarione žili a boli tomu svedkami. Od tohto bodu v minulosti môžme toto obdobie považovať aj za temné. Smrťožrúti plienili a rabovali s jediným cieľom - Nech povstane Lord Voldemort! Po čase prišli na nejaký spôsob ako ho znovu oživiť a dlhodobo na tom pracovali. Spomínaný klub Svetlonosičov proti nim neustále bojoval a tak sa neraz strhla bitka prútikov medzi nimi a smrťožrútmi.

 

Nastal deň "D", na ktorý sa Smrťožrúti toľko pripravovali, ich plánom bolo podriadiť si celý Aldarion pod svoju moc a potom pokračovať ďalej vo svojich plánoch o návrate Voldemorta. Na útok si vybrali veľmi dobrú akciu a to ples, chceli aby sa im všetci podrobili a naraz pochopili kto tu odteraz bude pánom. Bohužiaľ pre nich a na šťastie pre nás, na tom istom plese bolo aj veľa Svetlonosičov a ďalších mocných čarodejníkov, ktorí hodiny a hodiny bojovali za česť a slávu Aldarionu. Nakoniec sa im podarilo takmer nemožné - víťazstvo. Zajali Samanthu a na dlhé dni ju zatvorili bez jedla a rôznymi spôsobmi sa ju pokúšali donútiť nech im povie všetky zvrhlé plány smrťožrútov. Ona však stále odolávala, až napokon boli nútení použiť Veritaserum - elixír pravdy. Po jeho požití Samantha všetko nedobrovoľne prezradila a tak sa Aldariončania mohli postaviť ich zvrhlému plánu. Na Bellu ako vodkyňu Svetlonosičov pripadla úloha zabiť Samanthu, avšak v nej zakorenené zásady a dôvera v dobro v každom z nás, jej to nedovolili a tak ju pustila na slobodu, slabú a zničenú.

 

V rozprávke by mal tento príbeh šťastný koniec, zlá Samantha by pochopila silu dobra a poučila by sa zo svojich omylov. Bohužiaľ náš príbeh nie je rozprávka a vôbec sa nekončí takto. Len čo Samantha znovu nabrala sily rozhodla sa pomstiť a vyvraždiť celý Aldarion, ktorý ju tak potupil. Jej šialenstvo sa začalo v riaditeľni kde zabila neozbrojenú, vtedajšiu riaditeľku Aldarionu, Jenny Blood. S hlbokým zármutkom, pretože Jenny bola mne ako človeku blízka, sme museli prijať túto zdrvujúcu správu, ktorá však so sebou niesla aj inú, hlbšiu stránku. Jenny sa za Aldarion obetovala dobrovoľne a to zničilo aj smrťožrútku Samanthu. Na jej pamiatku teraz visí v Hviezdnej veži jej portrét a veľa Aldariončanov sa chodí k nej ešte aj teraz utiekať.

 

Takto sa končí príbeh, príbeh o sile zla, ale najmä o sile dobra. O sile vernosti a oddanosti, ktorú budeme v týchto ťažkých časoch potrebovať. Nech je nám tento skutočný príbeh akýmsi mementom na to čo sa môže stať ak nebudeme držať spolu proti všetkému zlu. 

 

Česť pamiatke Jenny Blood.

 

«Predchádzajúci článok                                                                                     Nasledujúci článok  »