Choď na obsah Choď na menu
 


Videoshoty pre Gemerland 2009

Príspevky

Deň otvorených dverí na SOŠ technickej v Rimavskej Sobote

20. 4. 2010

Žiaci deviatych ročníkov základných škôl stoja pred vážnym rozhodnutím. Ešte mnohí nevedia, kam bude smerovať ich budúcnosť. Deň otvorených dverí na stredných školách je jednou z možností ako pomôcť žiakom sa správne rozhodnúť. Aj keď niektorí počas štúdia nemajú celkom jasno, čím sa chcú v živote vôbec zaoberať. Napriek finančnej kríze je vzdelanie veľmi dôležité.
 

Zahájenie školského roka na SOŠ technickej v Rimavskej Sobote

2. 9. 2009

Leto skončilo, nový školský rok začal. Všetkých študentov privítal ”otec” školy Karol Kisantal. S plným nasadením a novými nápadmi otvorili nový školský rok 2009/2010.
 

V Rimavskej Sobote stavali máje

1. 5. 2009

Deň pred prvým májom stavali v Rimavskej Sobote máje. Jeden vyrástol pred CVČ Relax a druhý pred Domom Matice slovenskej. Niekoľko metrov vysokú brezu dievčatá zdobili farebnými stužkami.
 

Napriek odporu mestského úradu poslanci projekt oživenia ZŤS presadili

29. 4. 2009

Jednou z ťažiskových tém utorkového zasadnutia poslancov v Rimavskej Sobote bol projekt revitalizácie areálu ZŤS na priemyselný park Gemer. Táto téma si vyžiadala vyše hodinovú diskusiu plus dve prerušenia, jedna na obedňajšiu prestávku a päťminútovú pred záverečným hlasovaním.
 

Svet podľa umelca Daniela Nagya z Figy

27. 4. 2009

Daniel Nagy prezývaný Slogo z dedinky Figa si svoj život bez výtvarného umenia nevie predstaviť. Maľuje od malička: portréty, krajinky, krásne ženy i ruky, ktorými sa dajú vyjadriť rôzne emócie. Vďaka 33-ročnému maliarovi sa obec môže pochváliť unikátnou freskou v dome kultúry, ktorý rekonštruujú. Viac sa dozviete v krátkom televíznom príspevku.
 

Týždeň slovenskej kuchyne

21. 4. 2009

Ako sme vás na Gemerlande informovali až do piatku bude v zariadeniach Spojenej školy Junior Komplex a Čierny orol Týždeň slovenskej kuchyne. Neváhajte a príďte si pochutnať na slovenských špecialitách. Prinášame vám krátky videopríspevok z otvorenia tejto akcie.
 

V Rimavskej Sobote rozdávali narcisy

18. 4. 2009

V Rimavskej Sobote ako aj v iných mestách Slovenska rozdávali v piatok 17. apríla narcisy. Konal sa totiž v poradí už 13. ročník verejnej finančnej zbierky – Deň narcisov.
 

V múzeu vystavujú aj horniny nájdené v Pompejách pri sopke Vezuv

16. 4. 2009

V Gemersko-malohontskom múzeu v Rimavskej Sobote otvorili výstavu nazvanú Geologická zbierka Tihaméra Gedeona. Prezentuje geologickú zbierku rodáka z Rimavskej Soboty, chemického inžiniera, geológa a jedného z priekopníkov spracovávania bauxitu. Obsahuje horniny, minerály a skameneliny z oblasti Gemera-Malohontu, Maďarska, Nemecka, Indie a tiež osobnosť Tihaméra Gedeona.
 

Talentovky preverili fyzickú zdatnosť nádejných futbalistov

9. 4. 2009

Už po desiatykrát zorganizovala Stredná odborná škola technická v Rimavskej Sobote talentové skúšky. Mali preveriť fyzickú zdatnosť žiakov, ktorí majú záujem o futbal. Tento rok sa prihlásilo 34 deviatakov základných škôl, nielen z okresu Rimavská Sobota, ale aj Rožňava a Lučenec. Museli zvládnuť sed- ľah za dve minúty, vedenie lopty a vytrvalostný beh.
 

Veľká noc klope na dvere

8. 4. 2009

Veľká noc klope na dvere. V mnohých domácnostiach sa už upratuje, vypeká a zdobia sa i vajíčka. Pre kresťanov je Veľká noc najstarším, najvýznamnejším sviatkom. Počas neho si pripomínajú umučenie, smrť a vzkriesenie Ježiša Krista.