Bábovka Potrebujeme: Prísady pre 4 osoby: 400 g práškového cukru, 225 g zmäknutého masla, 350 g preosiatej múky s 1 balíčkom kypriaceho prášku, 250 ml mlieka, 4 vajcia, pol čokolády na varenie alebo balíček čokoládovej polevy Ako na to: Elektrickým šľahačom do penista šľaháme 10 minút práškový cukor s maslom. Potom do zmesi pridáme múku, mlieko, vajcia, dobre premiešame a šľaháme ešte 2 minúty. Zmes opatrne nalejeme do bábovkovej formy, ktorú už vopred dôkladne vymastíme tukom a vysypeme múkou. Rúru vyhrejeme na 180 °C, vložíme do nej bábovku a pečieme približne 50 minút. Ak chceme zistiť, či je už upečená, vpichneme do nej drevenú špajdlu - ak ostane po vytiahnutí bez cesta, bábovka je hotová. Upečenú bábovku vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. Môžme ju poliať bielou polevou a posypať hrozienkami.