Choď na obsah Choď na menu
 


PÁPEŽ FRANTIŠEK POTVRDIL NÁVŠTEVU SLOVENSKA V DŇOCH 12-15.9.2021

12. 7. 2021

Dňa 10.júna 2021 primátorka Nadežda Babiaková, pri príležitosti pastoračnej návštevy Slovenska, pozvala listom jeho svätosť, pápeža Františka do  B. Štiavnice. Pri príležitosti osláv: Dňa13.septembra tohto roka si pripomenieme 270.výročie od posvätenia dominanty nášho mesta, Banskoštiavnickej Kalvárie.

Tak isto 7.decembra 2021 si pripomenieme 60.rokov od úmrtia Božieho služobníka, biskupa Mons. Michala Buzalku, rodáka z neďalekého Svätého Antona zo Štiavnického regiónu. Biskup Michal bol za čias Komunizmu väznený a prenasledovaný pre vieru. Bol odsúdení v monster súdnom procese s tromi biskupmi. Proces jeho blahorečenia stále prebieha.

Vatikán 4. júla (TK KBS) Svätý Otec František oficiálne oznámil, že od 12. do 15. septembra 2021 pricestuje na návštevu Slovenska. Urobil tak po príhovore a modlitbe Anjel Pána na Svätopeterskom námestí vo Vatikáne. Zároveň ohlásil, že predtým navštívi Budapešť, kde bude predsedať záverečnej svätej omši 52. medzinárodného eucharistického kongresu.           

Pozdrav Sv.Otca vo videu TU...

 

Ako je známe, Sv.Otec navštívi  mestá Bratislava, Prešov, Košice a Šaštín.

Ďalší jeho Pastoračný program bude časom ešte upresnený. Nie je známe či navštívi aj naše historické mesto, ale dúfame, kým nie je upresnený oficiálny program pápeža Františka na Slovensku, nie je vylúčené, že nenavštívi, aj Stred Slovenska.

ZDROJ: ŠN, TK KBS, repro-foto TV Lux,mgphoto.com

Spracoval Andrej Palovič

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.