Choď na obsah Choď na menu
 


Mestské centrum v Banskej Štiavnici poskytne kompletné služby cykloturistom

5. 8. 2008

Centrum bude podľa vedúceho oddelenia kultúry, cestovného ruchu a športu Mestského úradu v Banskej Štiavnici Rastislava Marku poskytovať kompletné služby pre turistov na bicykloch. Získajú v ňom informácie o meste a jeho blízkom okolí, napojení sa na možné vlakové trasy na Slovensku a v zahraničí či dostupných cyklotrasách. Okrem toho im zabezpečí možnosť bezplatnej úschovy bicykla alebo batožiny, priestor na malé nutné opravy aj s možnosťou zakúpenia si náhradných dielov i na odkazy pre kolegov na bicykloch. Dozvedia sa tiež o možnom vhodnom ubytovaní a stravovaní v meste a okolí.

Mesto Banská Štiavnica s Informačným turistickým centrom organizuje počas letných mesiacov každodenné sprevádzanie návštevníkov historickými zákutiami. Počas prehliadok sa dozvedia fakty či zaujímavosti zo života starobylého baníckeho mesta, Mesta svetového dedičstva, o architektúre spätej s dejinnými udalosťami, ktoré ju ovplyvnili, ale aj súčasnej kultúre.

"Informácie približuje turistom miestny sprievodca o 17.30 h počas prechádzky trvajúcej od 70 do 90 minút. Ponúknu im tiež zábavné i smutné historky, o siedmich divoch i prvenstvách Banskej Štiavnice v histórii Európy a sveta. Na požiadanie dostanú aj sprievodcu, ktorý im porozpráva o tom všetkom v cudzom jazyku," informoval Marko.

Služby pre zákazníkov informačné centrum rozšírilo aj o cestovnú agentúru, ktorá predáva zájazdy renomovaných cestovných kancelárií a touroperátorov a zabezpečuje letenky do celého sveta.

TASR

Zdroj: sme.sk

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.