Choď na obsah Choď na menu
 


KATOLÍCKA STREDNÁ ŠKOLA SV.FRANTIŠKA ASSISKÉHO V BANSKEJ ŠTIAVNICI PROGRAMÁTORSTVE MÁ SPOLUPATRÓNA BLAHOSLAVENÉHO CARLA ACUTISTA

18. 10. 2021
KATOLÍCKA STREDNÁ ŠKOLA SV.FRANTIŠKA ASSISKÉHO V BANSKEJ ŠTIAVNICI V ODBORE PROGRAMÁTOR MÁ NOVÉHO SPOLUPATRÓNA BLAHOSLAVENÉHO CARLA ACUTISTA, KTORÝ SA V MLADOM VEKU AKTÍVNE VENOVAL POČÍTAČOM A PROSTREDNÍCTVOM NICH K ŠÍRENIU ÚCTY K EUCHARISTII
Naša stredná škola má už oficiálne okrem sv. Františka Assiského svojho „špeciálneho“ patróna. Od 12. októbra 2021 je ním blahoslavený Carlo Acutis. Mladík, ktorý sa svojím životným elánom, láskou k Eucharistii, modlitbou, dobročinnosťou a obetou svojho mladého života stáva vzorom životných postojom nielen mladej generácie.
Prečo práve Carlo sa má stať príkladom života pre nastupujúcu generáciu programátorov? Lebo on sám ako stredoškolák bol vynikajúcim programátorom. Hoci bol veľmi mladý, aj akademická obec ho považovala za šikovnejšieho od ostatných kapacít v danom odbore. Prácu s technológiami dokázal využívať na oslavu Boha a šírenie lásky k Eucharistii. Nepotrpel si na zbytočných veciach a s tým, čo mal, sa vedel, podobne ako sv. František, podeliť.
Dňa 10. októbra 2021 naša škola získala aj vzácny dar z Vatikánu. Je ňou relikvia vlasov blahoslaveného. Počas mimoriadne slávnostnej svätej omše z poverenia diecézneho biskupa umiestnil relikviu do oltára duchovný správca školy. Učitelia a študenti strednej odbornej školy predstavili život a odkaz pre Boží ľud. Otec Ľudovít Frint posvätil aj novú vitráž, ktorú pri tejto príležitosti vytvorila p. učiteľka Helena Chovanová.
Spoločenstvo Božieho ľudu našej cirkevnej školy môže s dovolením nášho diecézneho biskupa sláviť nového blahoslaveného každoročne 12. októbra v školskej kaplnke sv. Františka Assiského.
V závere sv. omše boli ďakovným listom od otca biskupa Mariána Chovanca za dlhoročnú prácu v našej škole odmenené naše kolegyne Emília Bartková a Mária Buzalková. Blahoželáme!
Blahoslavený Carlo Acutis, oroduj za nás!
ŽIVOTOPIS BLAHOSLAVENÉHO CARLA ACUTISTA TU:
Zdroj: farnosť BS (H. Ch.; Ľ. F.; foto: Farnosť) editoval :apa
 

 
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.