Choď na obsah Choď na menu
 


Firma BON TAP zrušila plánované prepúšťanie 20 zamestnancov

1. 6. 2009

Aktualizované:1.jún 2009

Firma BON TAP, a.s. Banská Štiavnica, pôsobiaca v oblasti nábytkárstva, v piatok Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Banskej Štiavnici oznámila, že ruší pôvodne avizované hromadné prepúšťanie 20 zamestnancov.

 

10.máj 2009

Firma BON TAP Banská Štiavnica, pôsobiaca v oblasti nábytkárstva, plánuje v máji až júli prepustiť 20 z terajších 110 zamestnancov.

BANSKÁ Štiavnica (SITA) – Firma BON TAP Banská Štiavnica, pôsobiaca v oblasti nábytkárstva, plánuje v máji až júli prepustiť 20 z terajších 110 zamestnancov. Ako dôvod uviedla platobnú neschopnosť a zlú ekonomickú situáciu. Agentúru SITA o tom informoval riaditeľ Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Banskej Štiavnici Štefan Šulek.

 

Je to prvé hromadné prepúšťanie v okresoch Žiar nad Hronom, Banská Štiavnica a Žarnovica, ktoré patria do pôsobnosti banskoštiavnického úradu, po vyše mesačnom období bez takýchto hlásení. Od začiatku roka je to deviate nahlásené hromadné prepúšťanie v týchto okresoch. Dosiaľ najväčšie, 125 z vtedajších 300 zamestnancov, nahlásila v marci hlinikáreň ZSNP v Žiari nad Hronom (niekdajší Závod SNP) z dôvodu nedostatku pracovnej náplne. Toto prepúšťanie nahlásila uskutočniť od apríla do konca roka.

 

Ku koncu marca evidoval Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Banskej Štiavnici 6 617 disponibilných uchádzačov o zamestnanie. Miera nezamestnanosti dosiahla 15,10 percenta, čo je v porovnaní s koncom februára o 0,51 percentuálneho bodu viac. Od začiatku roka do konca marca sa miera nezamestnanosti zvýšila vyššia o 2,29 percentuálneho bodu, počet disponibilných uchádzačov je o 1 115 viac, čo je nárast o 20,3 percenta. K tomuto štvrtku na banskoštiavnickom ÚPSVaR evidujú 52 voľných pracovných miest, v okrese Žiar nad Hronom 23, v okrese Banská Štiavnica 15 a v okrese Žarnovica 14.

Autor: SITA

Zdroj: openiazoch.sk

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.