Choď na obsah Choď na menu
 


Doprava SAD Zvolen pred eurom nezdražie ani na Štiavnicku

3. 8. 2008
Vo vzťahu k euru ich však bude zaokrúhľovať, aby po prepočte na novú menu vznikli okrúhle sumy.Podľa zástupcu riaditeľa dopravného úseku SAD Zvolen Marka Modranského pôjde o úpravu cien, nie o zdražovanie. "Ak napríklad cena lístka vyjde po prepočte na 42 centov, zaokrúhli sa na 40. Ak bude 47 centov, zarovnáme ju na 50. Cieľom úpravy nie je zdražovanie, ale uľahčenie života vodičom aj cestujúcim," vysvetlil Modranský.

Zvolenský dopravca, ktorý prevádzkuje aj mestskú hromadnú dopravu v Banskej Bystrici či vo Zvolene, chce v tejto súvislosti čo najviac obmedziť platenie priamo v autobusoch. Už teraz preto zvýhodnil majiteľov čipových kariet. "Ich cenu sme znížili zo 170 na 100 korún. Pri platbe kartou získavajú cestujúci zľavu 5 až 10 percent z každej jazdy a lacnejšie sú aj prestupy na linkách MHD," povedal Modranský. Týmto krokom chceli zjednodušiť manipuláciu s peniazmi nielen cestujúcim, ale aj vodičom.

Pre dôchodkyňu Annu Kocúrikovú z Banskej Bystrice je cestovanie autobusom každodennou realitou. Na druhý koniec mesta cestuje za vnúčatami, o ktoré sa cez prázdniny stará. "Mám čipovú kartu už aj preto, lebo mám strach, že si nebudem vedieť na euro tak rýchlo zvyknúť. Je to aj rýchlejšie a nemusím mať so sebou žiadne peniaze. Poradila mi to dcéra," povedala Banskobystričanka. Zvolenčanovi Jozefovi Kúdelkovi vyhovuje kupovať si lístok priamo u vodiča. ,,Nechodím autobusom často. O karte preto neuvažujem," skonštatoval. Čo mu však prekáža, je, že na cestovnom lístku márne hľadá aj cenu v eurách.

Podľa Modranského zákon zatiaľ neprikazuje zobrazovanie cien v novej mene. "V stanovenom termíne budeme tlačiť lístky, na ktorých bude cena v korunách aj v eurách. Kúpili sme nové pokladnice, ktoré skúšame v prímestských autobusoch. O niekoľko týždňov by sa mali dostať aj na linky mestskej hromadnej dopravy," uviedol zástupca zvolenského dopravcu. Do výmeny pokladníc SAD investovala 10 miliónov korún. V súčasnosti pripravuje nové cenníky, kde už bude cena cestovného aj v eurách. Budú zverejnené v každom autobuse na viditeľnom mieste do 8. augusta.

Zdroj:PRAVDA - krš
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Nezdrazovanie podla SAD Zvolen

(xxx, 30. 10. 2008 21:45)

tak pekne zaokruhlovanie z 12 sk na 15 sk vo zvolenskej MHD to tak zaokruhlia od 1.11.08 a lacnejsie prestupy jedna cesta z karty 12 sk a cena pri prestupe 12 sk to je super uspora aspon tak to je v ZV. pan Modransky mate 1 zo zaokruhlovania....!!!!!