Choď na obsah Choď na menu
 


Učenie bez problémov :)

23. 8. 2011

 

Aj ty máš stále problém s písomkami a učením? Nie si jediná! Aj ja som mala kedysi podobný problém ale po tom čo som prišla na tieto tipy, to už môj problém nie je !

 

 

Obrázok

 

 

1. Poznámkuj si!

Učiteľka môže cez vyučko povedať veci ktoré vôbec niesú v učebnici. Preto si z toho čo hovorí vypíš do zošita najdôležitejšie body. Nauč sa písať rýchlejšie čo učiteľka hovorí a robiť si skratky.

 

2. Uprac si zošit!

Farebne si vyznač najdôležitejšie veci a snaž sa mať zošit pekný a prehľadný.

 

3. Keď odpovedáš...

Na každú hodinu sa dobre priprav. Nikdy nemôžeš vedeť kedy ťa profesorka vyvolá. Môže ťa vyvolať aj v prípade že si predtým odpovedala. Nauč sa učivo čo máš v učebnici/ v zošite a pripoj k odpovedi nejakú zaujímavú informáciu ktorú nájdeš na internete/ v encyklopédií. Učiteľka bude prekvapená že si si našla niečo navyše a bude vedieť že si sa skutočne učila.

 

4. Nie naspämať!

Neuč sa dlhé texty naspamäť, radšej vlastnými slovami. Nebiflené učivo ti zostane v hlave asi tak maximálne 2 hodiny. Ide hlavne o to aby si to pochopila.

 

5. Postupne

Ak máš veľa učenia, uč sa to postupne, s prestávkami. Ale dávaj pozor! Nezapínaj počitač ani telku. Mohlo by ťa to zalákať a prestávka by trvala 3 hodiny :D.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.