Mramorové mäso
15. 8. 2011
Potrebujeme:
½ kg bravčového mäsa
2 PL oleja
100 ml mlieka
4 vajcia
4 PL hrubej múky
soľ
mleté čierne korenie
1 červená paprika
2 sterilizované uhorky
2 predvarené mrkvy
100 g strúhaného tvrdého syra
Postup:
Bravčové mäso nakrájajte na rezne, naklepte, posoľte a okoreňte z oboch strán. Nechajte odstáť v chlade asi 30 min. Dva rezne odložte bokom a ostatné vložte na dno vymastenej misy na pečenie. Na ne nasypte na hrubšie pásiky nakrájanú červenú papriku, mrkvu a uhorku. Mlieko zmiešajte s vajciami, múkou, so soľou, s mletým čiernym korením a so strúhaným syrom a nalejte do formy. Pečte v rúre vyhriatej na 200 °C. Po 30 min. pridajte do formy zostávajúce dva pláty mäsa a ešte asi 30 min. pečte. Po upečení nechajte vychladnúť. Opatrne vyklopte a nakrájajte.
plus pripájam obrázok : http://kuchar.mojerecepty.sk/wp-content/uploads/2009/09/mramorove-maso.jpg
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.