Sušené mäso pre psy :)
14. 5. 2011
Potrebujeme na výrobu: Ak ste sa rozhodli pre vášho miláčika pripraviť sušené mäso doma, budete potrebovať jedno kilo
kvalitného masa – môže byť kuracie alebo morčacie, kvalitný papier na pečenie a veľa času.
Ako ho pripraviť ?
Začneme s tým, že mäso nakrájame na malé kocky. Tuk odrežeme. Kocky uložíme natesno vedľa seba
na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie. Trúbu ohrejeme na 150 stupňov a prvý plech pečieme
približne 1-1,5 hodiny. Pri tomto postupe sa zničia baktérie. Potom znížime teplotu na 100 stupňov
a medzi dvierka trúby niečo vložíme tak, aby dvierka zostali pootvorené. Zabezpečíme tak, aby vlhko
lepšie unikalo. Po 2,5-3 hodinách sa zmenší veľkosť mäsa a plech vyberieme. Následne dáme mäso na
nový plech s novým papierom a pečieme pri 100 stupňoch. Keď je mäso aj zvnútra tvrdé, vyberieme
plech a necháme ho sušiť ďalších 24 hodín voľne na vzduchu. Prikryjeme ho, aby sa k nemu nedostal
hmyz. Mäso skladujeme vzduchotesne a na suchom mieste. Takto uskladnené nám vydrží približne
rok.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.