Postup: Do misky si dáme šľahačku na šľahanie, pridáme puding. Polovicu pixle mandarínok, trosku mandarínkovej vody a vyšľaháme. Potom vezmeme korpus natrieme ho týmto krémom. Dáme korpus nato ďalší a opäť si pripravíme krém ako predtým. Po spravení torty ju je potrebne dať aspoň na 2 hodinky do chladničky, ale chutnejšia je keď stoji aj deň. Potom si ju pred papaním môžeme potrieť šľahačkou alebo niečím podľa chuti.
Diabolské Šúľance
400 g bravčového karé, 100 g prerastenej údenej slaniny, 2 väčšie cibule, 100 g paradajkového pretlaku, korenie čili, 4 strúčiky cesnaku, 1 konzervu kukurice, 1 konzervu červenej fazule, majorán, zeleninovú koreniacu zmes, olej, 100 g hladkej múky, 3 vajcia, 4 lyžice detskej krupice, 500 g zemiakov uvarených v šupke.
Zemiaky, deň vopred uvarené v šupke, ošúpeme a postrúhame (alebo prelisujeme, čí pomelieme). K zemiakom pridáme múku, krupicu, vajcia a rukou vypracujeme tuhé cesto. Z cesta vytvarujeme valec s priemerom asi 1 cm, ktorý pokrájame na malé, asi 1 cm dlhé kúsky. Z každého kúsku, medzi dlaňami, vytvarujeme šúľanec. Šúľance postupne vhadzujeme do vriacej, osolenej vody. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájanú slaninu a krátko spolu opražíme. Pridáme na menšie rezance pokrájané mäso. Krátko podusíme a odstavíme. Pridáme kukuricu, fazuľu, čili podľa chuti a paradajkový pretlak. Uvarené šúľance sitkom vyberáme z vriacej vody a pridávame ich k mäsu. Pridáme majorán a zeleninovú koreniacu zmes. Premiešame. Podávame so zeleninovým šalátom.
Perníkové kocky
1 vrecúško perníku v prášku, 2 lyžice rumu, hrozienka, kandizované ovocie, čokoláda Orion, tuk na vymastenie a hrubú múku na vysypanie plechu, čokoládovú polevu Orion, strúhaný kokos na ozdobenie.
Podľa návodu na obale pripravíme perníkové cesto, do ktorého pridáme rum, opláchnuté hrozienka, na kúsky nakrájané kandizované ovocie a nalámanú čokoládu podľa chuti. Zmes rozotrieme na tukom vymastený a múkou vysypaný plech a v mierne teplej rúre upečieme. Vychladnutý perník ostrým nožom pokrájame na menšie kocky, ktoré namáčame v čokoládovej poleve, obalíme v strúhanom kokose a necháme stuhnúť. Vychladnutý perník môžeme prekrojiť a natrieť lekvárom.
Perníkové muffins
100 g čokolády na varenie, 1 dl mlieka, 100 g masla, 50 g práškového cukru, štipku soli, 2 polievkové lyžice perníkového korenia (voňavý klinček, aníz, škorica), 2 vajíčka, 4 polievkové lyžice čokoládového likéru, 100 g polohrubej múky, 2 čajové lyžičky prášku do pečiva, 100 g mletých orechov, 12 papierových košíčkov. Posýpka: 75 g hladkej múky, 25 g maizeny, 75 g práškového cukru, 50 g sekaných, 75 g mäkkého masla
Čokoládu na varenie nadrobno nasekáme, mlieko zohrejeme, pridáme čokoládu, za stáleho miešania rozpustíme, necháme trochu vychladnúť. V miske elektrickým šľahačom do penista vymiešame maslo, práškový cukor, štipku soli, perníkové korenie. Po jednom za stáleho šľahania pridáme vajíčka a dobre zapracujeme. Vmiešame rozpustenú čokoládu a čokoládový likér. Múku zmiešame s práškom do pečiva, mletými orechmi a primiešame k maslovému krému. Cestom naplníme papierové košíčky. Ak nemáme špeciálny plech na muffins s priehlbinkami, pomôžeme si pokrčeným alobalom. Na posýpku zmiešame múku, maizenu, cukor, nasekané orechy, maslo, dobre premiešame, najlepšie rukami. Posýpkou posypeme koláčiky. Pečieme v predhriatej rúre na druhej polohe mriežky približne 25 - 30 minút, podávame posypané práškovým cukrom, najlepšie so šľahačkou.
Kurací kokteil s toastom
1 kg kuracích pŕs, 1 kg kyslej smotany, 500 g majonézy, 2 veľké konzervy ananásu, 2 konzervy mandarínok, 3 šalátové uhorky, 1 menší kečup, chilli omáčku, soľ, toastový chleb.
Kuracie prsia uvaríme v slanej vode. Necháme ich vychladnúť. Smotanu, majonézu, chilli omáčku (podľa chuti) a kečup zmiešame. Podľa chuti prisolíme. Šalátovú uhorku očistíme a nakrájame na kocky. Pokrájaný ananás a mandarínky scedíme. Všetko spolu premiešame a necháme vychladiť. Podávame s opečeným toastom.