Cenu biovýrobkov určuje ich kvalita a čistota. Čistota potraviny znamená, že je bez prímesí, náhradiek a umelých doplnkov. Lacná chémia znižuje cenu potravín, potraviny bez chémie sú potom zákonite drahšie,“ načrtáva základný rozdiel medzi bežnými potravinami a ich biokonkurenciou Jaroslav Huml, obchodník, ktorý vlastní v Bratislave tri predajne s biovýrobkami a jeden má v Modre. K tejto téme aj ďalšie vysvetlenie: „Lacné potraviny môžu mať tak nízku cenu len na úkor kvality. Čo má čokoláda za osemdesiat centov spoločné s čokoládou? Hnedú farbu? Ale to je len farbivo. Potom sú to už len príchute, sušené mlieko a cukor. Ak my ponúkame čokoládu, tak je to skutočne výrobok z kakaových bôbov. Alebo mliečne výrobky. Biovýrobky sa kazia. Plesnivejú, kysnú, proste žijú. Lacné výrobky sú vo svojej trvanlivosti nesmrteľné, lebo sú mŕtve. Je to často chémia, je to neživé, je to hmota.“