Choď na obsah Choď na menu
 


um!Hauz

Kedykoľvek nás môžte navštíviť, kontaktovať či nám akýkoľvek spôsobom pomôcť v našej "kamennej" kancelárií na Palisádoch v Bratislave. Na tejto stránke nájdete informácie o pripravovaných podujatiach, workshopoch či iných akciách.

Najbližšie akcie:

TV Trochuináč!

Projekt TV Trochuináč! zobrazuje a kritizuje z pohľadu rôznych aspektov súčasnú dekadenciu médií a masmédií. Zamýšla sa nad nimi z uhla nástroja politickej moci a propagandy ako i z uhla súčasného primitivizmu zábavy, ktorý poskytuje miliónom konzumentom. Práve na znak výsmechu, odporu či smútku z úpadku súčasnej spoločnosti sme vytvorili zhmotnený manifest. V uliciach mesta vytvoríme protipól médií alebo ak chcete - antimasmedium - ktore bude vyobrazené v televíznych obrazovkách rozmiestnených po celej Bratislave. (Lokality budú vyznačené na interaktívnej mape) Každá televízna obrazovka bude niesť svoj vlastný odkaz, ktorý bude po čase obmieňaný. Projekt Vás na jednej strane zavedie do obrazov a situácií či prezentovaných nespochybniteľných právd, ktoré však po zamyslení nemusia byť takými "pravdami" ako ste si doteraz mysleli. Takisto navštívite a uvidíte miesta a ľudí, ktoré v médiách nikdy neuvidíte. Vystavíme Vám zrkadlo trápnosti a klamstiev našej spoločnosti, zrkadlo konzumu, ľahostajnosti či arogancie. Zavedieme Vás však i do vízie, ktorá je dnes utópiou a predsa sa dá zrealizovať. Ukážeme Vám kultúru a humor, ktorý sa nikdy v médiách neobjaví pretože by nezarobil milióny eur v predaji ako ružová záhrada a superstar. Naučíme Vás kritickému mysleniu a vystavíme v kúte hanby sviňe a ich činy, o ktorých médiá majú strach (či iné dôvody) nazvať ich sviňami!

V sobotu 5. Marca 2011 sa uskutoční workshop kde sa môžeš zapojiť aj ty a priložiť ruku k dielu pri výrobe a realizácií. Fantázia, vlastné nápady a iné podobné vlastnosti sú len výhodou. Po vybratí vhodných lokalít a zvolení vhodných relácií začne TV Trochuináč! svoje vysielanie.

Od 15.00 v UM!hauze.

Umenie chce ísť von! Aj keby malo byť čierne..

Naše hlavné mesto sa otriasa pod ruchom výstavby presklených administratívnych krabíc.. Schválne, čoho ste videli v centre v poslednom čase viac, výstav na námestí v starom meste alebo nákladných áut, žeriavy a stavebné práce?

Pozývame všetkých! V sobotu 5.3 sa stretneme v UM!hauze (Palisády 55 mapa na naše web stránke dole!) a začneme so skultúrňovaním Bratislavy! Pridaj sa tiež. Príď aj keď už teraz tvoríš a už teraz máš čo vystavovať, ale príď i vtedy ak si tvorivý/á, no nemáš nič vhodné čo by sa dalo vystaviť vonku v meste. Môžme vytvoriť diela spolu, ale i každý zvlášť - to čo ti ponúkame je priestor, skvelí ľudia a zaujímavá myšlienka. Môže ísť o čokoĺvek od sochy, obrazov, streetartu, inštalácií až po moderné angažované umenie, je to len na nás. Ak máš nejaký materiál prines ho, ak nie niečo máme alebo nájdeme.

Tento projekt je dlhodobejší a neurobíme ho za jeden deň. Pozrite preto i SEM: http://www.facebook.com/event.php?eid=185501081489676&ref=ts a aj SEM na Guerilla Gardening, ktorý je časťou projektu: http://www.facebook.com/group.php?gid=317380321866&ref=ts

Diela, ktoré však vzniknú predstavíme priateĺom a verejnosti ešte predtým ako ich vystavíme v meste a to na vernisáži o ďalšie dva týždne.

Projekt predložíme i magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy. Nechceme peniaze ani uznanie, jediné o čo nám ide je to, aby mesto vystavené diela chránilo a podporilo, aby nedošlo k ich odstráneniu. Ak by magistrát nevyšiel v ústrety - výstava prebehne "načierno" v duchu: Sloboda umeniu! :)

Tvorivý workshop: 5.3.2011 od 15.00 hod do 22:00 hod Vernisáž: 19.3.2010 o 18.00 hod.

Mapa:
UM!Hauz - Dom plný hriechov

Nišie môžte nazrieť i do fotogalérie:
 

Náhľad fotografií zo zložky Stavba um!hauzu