Choď na obsah Choď na menu
 


Tragická nehoda vlaku a chodcov pri Hažíne nad Cirochou

23. 9. 2023

Tragédia na trati medzi Humenným a Hažínom nad Cirochou. Vlak tam zachytil dvojicu chodcov. Tí sa pôvodne podľa zdroja v jednom vlaku viezli, no keďže nemali platné cestovné lístky, museli vystúpiť. Ďalej do Humenného pokračovali pešo po koľajniciach. 

 

Vlak smeroval z Hažína nad Cirochou do Humenného a vtedy sa to stalo. Zachytil dvoch chodcov. "Na miesto sme okamžite vyslali ambulancie RZS. Záchranári na mieste ošetrili jedného muža, ktorý odmietol transport do nemocnice," uviedol hlavný operátor OS ZZS Viliam Sládek. 44-ročný muž mal obrovské šťastie. Podľa zdroja utrpel len ľahšie zranenia. Na trati sa ale nepohyboval sám. Spolu s ním tam bola aj 60-ročná žena. A tá také šťastie nemala. Akákoľvek pomoc už v jej prípade bola márna. "Žena, žiaľ, utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla," dodal Viliam Sládek. "Rušňovodič bol na mieste podrobený dychovej skúške. Výsledok vylúčil prítomnosť alkoholu," uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove, Jana Ligdayová. 

 

Policajti zároveň v tomto prípade začali trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Podľa zdroja dvojica síce najskôr jedným vlakom cestovala, no keďže nemali platné cestovné lístky, museli vystúpiť. Do Humenného následne pokračovali pešo po trati, keď ich zachytil iný vlak. Ide však o neoficiálne informácie a či sa tragická udalosť naozaj odohrala takto, ukáže až ďalšie vyšetrovanie. "Budú sa skúmať všetky okolnosti, za akých došlo k tejto tragickej udalosti," dodala Ligdayová. 

 

 

zdroj: tasr, HaZZ, TV JOJ