Choď na obsah Choď na menu
 


2013. október

Gyalogtúra Nógrádsipek környékén frissítve 2013.10.24.

A nyári időszámítás utolsó napján, október 26-án szombaton őszi túrát tervezünk Nógrádsipek - Dobos-kút környékére. Szécsényből a 10:35-kor induló busszal utazunk (gyülekező 10:25-kor a buszmegállóban), s a nógrádsipeki buszfordulótól gyalogosan megyünk ki a kb. 3,5 km-re lévő Dobos-kúthoz. A tegnapi terepbejáráson jól járható utak, szép napsütés, őszi színezetű, ritkuló lombozat fogadott. A forrás környéke szépen rendeben van tartva, padok, házikók és vendégkönyv várják az odalátogatókat a kristálytiszta, iható forrásvízen felül.

A túra tervezett hossza kb. 8 km, de érdeklődőkkel kitérőt tehetünk egy kilátóhelyre és egy alig látható földvár sziklás kúpjára is. Akinek ez a további látványos 4,5 km is belefér, annak erősen ajánlott a hosszabbítás. Aki tud, távcsövet is hozzon, mert messzire el lehet látni a hegytetőről (Dobogó-tető 517m)!

Visszafelé megnézzük, mi épül a völgyben, valamint a buszindulásig Nógrádsipeken is nézelődhetünk. Várhatóan 16:25-re érünk vissza Szécsénybe. Az utazáshoz diákigazolványt és 310 Ft utiköltséget hozzatok. Egy vagy két étkezésre elegendő élelemmel célszerű elindulni, s fényképezőgépet is praktikus lehet bekészíteni. Kényelmes sportcipő ajánlott, de extra igénybevétel és terep nem lesz.

A túra után tréfás teszt kitöltésével is lehet próbálkozni, amiben az út közben látott növényekkel, érdekességekkel, látnivalókkal kapcsolatos kérdések szerepelnek. Érdemes nyitott szemmel járni! ;-)

Várunk mindenkit szeretettel (találkozás szombat délelőtt a busznál)!

 

Húsvéti kirándulás: Velence-Vatikán-Róma-Assisi-San Marino 2013.10.22.

A húsvéti iskolai szünetben (2014. április 16-tól április 21-ig) látványos, "tömény" programot kínáló buszos utazásra invitálunk. Olaszországon belül leszünk végig, mégis 3 államban nézünk körül, hiszen Vatikán és San Marino külön államok. Részletek innen tölthetők le. Egyéb kérdésekkel és a jelentkezéssel Szabó Ferencné Zsuzsa nénit keressétek! (Iskolánk diákjain kívül szüleik és családtagok is jöhetnek velünk.)

 

Iskolai sportnap október 25-én pénteken 2013.10.21.

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap délutánján (kb. 14-16 óráig) iskolai sportnapot szervezünk. Az alsósok a tanítónénik útmutatásai alapján kerülnek beosztásra, felsősök és gimnazisták 4-5 fős csapatokkal jelentkezhetnek a testnevelő tanároknál. A több állomásból álló ügyességi feladatsor elvégzése után eredményt is számolunk és meglepetéssel is kedveskedünk a csapatoknak.

 

Felhívás október 23-a alkalmából 2013.10.20.

Nemzeti ünnepünkön, október 23-án emlékezünk az 1956-os pesti forradalom kirobbanására, amikor népünk a szabadság kivívásáért ragadott fegyvert az elnyomó szovjethatalommal szemben. A forradalom jelképe a lyukas nemzeti színű zászló volt! A forradalmárok a nemzeti színű lobogó közepéből kivágták a szovjet típusú címert!
                                          

Alsó tagozatosok feladata: készítsetek lyukas nemzeti lobogókat tetszőleges technikával, legalább A4-es méretben!

Felső tagozatosok feladata: készítsetek osztályonként egy montázst, fotók, rajzok, újságcikkek, stb. felhasználásával, az 1956-os eseményekről!

Gimnazisták feladata: készítsetek osztályonként az alábbi vers alapján egy rajzot (tetszőleges technikával, A3-as méretben)!


Ismeretlen költő: Három diák

Csendes az utca, éjfélre jár...
Az utca sarkán barrikád áll.
Géppuska csöve mered a térre,
Mellette némán figyel az éjbe
Három diák...

Egy padban ültek négy éven át,
Jegyezték a professzor szavát.
Ám mikor kitört a nép keserve,
Száz mással együtt állott fegyverbe
Három diák.

Gép bőg az éjben. Valaki lőtt!..
Páncélos áll a torlasz előtt.
Békés lakásra bajt, pusztulást hoz,
Az acélszörnnyel szemben mit ér most
Három diák?

És szól az egyik: “Ott a kis ház…
Anyám álmára, pajtás, vigyázz!”
Öccsét és hugát fegyverrel védve,
A tank előtt áll gránáttal kézbe’

Három diák.

Robban a gránát, lobban a láng.
Hadd pusztuljon el az, aki bánt!..
S tovább őrködve magyarok álmán,
Géppuska mellett ott áll a vártán
Három diák.

(Jobbágyi Gábor: Szigorúan titkos emlékkönyv – SZABAD TÉR, 1998)

 

 

Imaíró pályázat 2013.10.15.

Felhívás a diákokhoz: Írjatok egy három versszakból álló imát Szűz Máriához, amelyben közbenjárást kértek Tőle! Az imában jelenjen meg a Szűzanyának járó tisztelet és szeretet is!
Mindenki munkáját nagy szeretettel és örömmel várjuk. Az elkészült imákat a hitoktatóknál adhatjátok le a hittanórákon.

A pályázat leadási határideje: október 25. (péntek)

 

Házszentelés 2013.10.11.

Dr. Beer Miklós püspök atya intézményünkbe látogat október 15-én kedden, hogy felszentelje az óvoda és az iskola épületét. Az ünnepségen, mely nem sokkal 10 óra után kezdődik az iskola aulájában, szülőket is tudunk korlátozott számban fogadni. Várjuk az érdeklődőket szeretettel.
 

Ebédpénz befizetés 2013.10.10.

Az étkezési hozzájárulás befizetésére ebben a hónapban is 10-én és 11-én (csütörtök-péntek) 8-16 óráig van lehetőség az iskola bejárata melletti helyiségben.

 

Beüzemeltük az elektronikus naplót 2013.10.08.

A múlt hét folyamán befejeződött az alapadatok bevitele az elektronikus naplóba. Mostantól a tanórák könyvelése is ide történik, s az érdemjegyek is itt tekinthetők meg. A belépési névről és jelszóról minden szülőnek e-mailt küldtünk az általuk megadott címre.  (Minden gyermekhez külön belépés tartozik, tehát testvéreknél külön-külön bejelentkezés szükséges.)

 

Délutáni foglalkozások 2013.10.05.

Következő héttől hétfőnként ijászatra járhatnak az érdeklődők délután 3 órától. Az első foglalkozáson az elméleti tudnivalókat és a biztonsági szabályokat hallhatják. Szervező Kiss Zoltán tanár úr és Pio testvér.

Szerdán a 6. órában gitáros összejövetelek lesznek. Szervező Stayerné Szabó Violetta tanárnő és Kiss Zoltán tanár úr.

Csütörtökön a 7. órában fotó szakkör indul Szenográdi Tamás tanár úr vezetésével.

A részletes programról és a helyszínről érdeklődjetek a szervező tanároktól.

 

Hétfőn nyit a büfé 2013.10.05.

Október 7-én megnyílik a büfé az iskola földszintjén. 730-tól többek között melegszendvicseket, friss péksüteményeket, salátákat, teát, tejkészítményeket lehet vásárolni a szünetekben és a lyukasórákban.

 

Kerékpártúrára hívogatunk szombaton 2013.10.02.

Felső tagozatos és gimnazista diákjaink részére kerékpártúrát szervez szombaton a Diákönkormányzat és a testnevelés munkaközösség. Indulás 10 órakor az iskolától. Kötelező felszerelés jó műszaki állapotú kerékpár és láthatósági mellény, valamint az időjárásnak megfelelő öltözet.

 

Hivatalosan is átadták a műfüves pályát 2013.10.02.

Balla Mihály országgyűlési képviselő úr, Barna János a megyei közgyűlés alelnöke, Schuchmann Attila, az MLSZ tagja és Stayer László polgármester úr hivatalosan is átadták iskolánk udvarán a műfüves focipályát. Az ünnepélyen modern táncos lányaink is felléptek, s ifjú focistáink adtak egy kis bemutatót.