Choď na obsah Choď na menu
 


Potlačenie ženskej podstaty

Keď je životná sila nevyvážená, vo svete nastáva disharmónia. Nerovnováha mužskej a ženskej energie vedie k deštrukcii, ktorá sa odráža aj na našom mentálnom i fyzickom zdraví...

article preview

Ak sme trochu vnímaví, a začneme sledovať svet okolo seba, všímame si aj veci, ktoré sa akoby raketovou rýchlosťou menia a ovplyvňujú nás, no nie vždy pozitívne.

Tu nejde len o výdobytky modernej technológie, ale aj o trend či životný štýl, ktorý zasahuje nie len do toho čo si máme obliecť, ale aj do toho čo máme jesť alebo hovoriť.

Svet sa neustále vyvíja a menia sa aj názory na to ako sa správať, ako vychovávať deti, ale aj to akú rolu hrá mužská či ženská podstata v dnešnom svete. Niektorí to nazývajú "modernou dobou", avšak nie vždy všetko čo je moderné, je automaticky aj správne. 

Ilúzia ženskej sily a ego

Svet vytvoril falošnú ilúziu ženskej sily a la "Queen" a to, ako by mala vyzerať. Najhoršie na tom je, že sa táto ilúzia šíri internetom rýchlosťou svetla a ovplyvňuje správanie mnohých žien, no najmä mladých dievčat.

Nečudujme sa. Ako model "krásy" sú ženám dávané za príklad vyumelkované celebrity, ktoré diktujú módu, orientujú sa na falošný zovňajšok a podporujú nezdravé správanie. Na sociálnych sieťach vznikla záplava falošného lesku a afektovaného správania, ktoré je podporované ako "silná a sebavedomá žena". Za pozlátkom tejto silnej ženy sa však často ukrýva hrubé, arogantné správanie, ktoré ju má postaviť do váženej pozície. Prečo? Pretože je žena a každý by ju mal rešpektovať!  No ale toto s autentickou ženskosťou nemá vôbec nič spoločné.

fake_-womanhood.jpg

Prečo to všetko?

Stále totiž žijeme v spoločnosti ovládanej prevažne mužmi, kde sa všetko "ženské" považuje za menej hodnotné. A nemá to nič spoločné s pohlaviami. Ide najmä o naše vnútorné, ženské i mužské kvality. Z toho dôvodu si ženy vytvorili nazvime to "predstieraný a neautentický model ženy ako trend".

Falošná ženskosť

Pozrime sa okolo seba. Na internete nájdeme samé zaručené návody na to ako byť "ženou", ako sa líčiť, obliekať, ako zaobchádzať s mužom a najmä tisíce pravidiel ako ho získať a randiť. Akoby všetci chlapi prešli cez jeden lis...

Teda úprimne. Možno toto predstieranie na začiatku pomôže zaujať, avšak žena nekoná autenticky, sú to iba návody ako niekoho zmanipulovať, a zároveň týrať nie len seba ale aj iných.

To isté sa deje aj pri výbere vzdelania a obsadzovaní pracovných pozícií. Ženy chcú dokazovať, že sa môžu vyrovnať chlapom. Svet nám začal diktovať aké je potrebné ovládať technológie čo je fajn, avšak začalo sa objavovať čoraz viac IT pracovných pozícií, akoby ostatné povolania, kde má vyniknúť prirodzenosť a prednosti ženskej podstaty boli zatlačené.

Tým nechcem povedať, že byť ženou neznamená byť dobrou v technickom zameraní. Len tu nastáva akási nerovnováha medzi mozgovými hemisférami, kladie sa dôraz na kariéru a finančnú nezávislosť. Ale všetko nie je len o luxuse a peniazoch.

Krok k pravej ženskosti

Existovať, cítiť a jednoducho ísť s prúdom začalo byť považované za menej dôležité ako logické myslenie, neustála aktivita a potreba mať všetko pod kontrolou.

Mágia v prirodzenej ženskosti sa skrýva v zmysloch ako sú intuícia, schopnosť empatie, vnímavosť, starostlivosť a schopnosť byť v spojení s prírodou. Lepšie povedané stáť pevne nohami na zemi.

Ak potláčame svoju prirodzenosť ubližujeme tým nie len sebe ale celému svetu. Pretože sa izolujeme od prírody ako takej. Veď sa pozrime v akom stave je naša planéta! Venujeme svoj čas technológiám či kariéram a dávame príklad i ďalším generáciám ako sa od prirodzenosti odvrátiť úplne.

Príroda a posvätná ženská energia sú základom našej existencie. Ak sa podvoľujeme nezdravému dominantnému baženiu po moci a v súťažení o ňu, vo svete prevláda sebectvo, a obrovské rozdiely v bohatstve a nedostatku.

woman_on_bed.jpg

Falošná ženskosť podporuje ženy v súťažení a v ovládnutí moci nad mužmi, kdežto moc autentickej ženskosti pramení v sile liečiť a pomáhať. V tom je ta pravá "sila".

Systém patriarchálnej spoločnosti je postavený na základoch nadradenosti, kontroly, strachu a chamtivosti. Autenticita a individualita je potláčaná, pretože tak sa potom dá ľahšie nad ľuďmi získať moc.

handshake_between_men.jpg

 

Harmónia a rovnováha

Ak sa obe polarity mužská i ženská integrujú a zároveň dopĺňajú, nastáva harmónia. Prestáva súťaženie, ale naopak dostaví sa ocenenie oboch ich jedinečností. V takom svete potom nastáva rovnováha, ktorá je prínosom pre celú spoločnosť.

 

"Spojenie mužskej a ženskej energie v každom jedincovi je základom všetkého stvorenia"

Shakti Gawain

Veď život je rovnováha medzi uchopením toho čo potrebujeme pre svoj rast, a pustením sa toho čo nám už neslúži. Je to o podniknutí krokov a následným odovzdaním sa s dôverou nechať veci plynúť.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.
 


Mail list


Archív

Kalendár
<< jún / 2024 >>