Choď na obsah Choď na menu
 

O nás

 

V minulosti sme sa venovali chovu psíkov plemena saluki pod záštitou úspešnej chovateľskej stanice "Arshan".  Našim cieľom bolo nie len odchovať krásne a výkonne saluki, ale najmä  udržať si výborné zdravie našich odchovov.

Toto sa nám i vďaka precíznemu sledovaniu rodokmeňov a testovaniu podarilo a za takmer 20 rokov vlastnenia psíkov saluki a 12 rokov chovu sme nemali v našom chove ani jeden prípad diletačnej kardiomyopatie (dcm). 

Odchovali sme 5 našich vlastných vrhov. Naše šteniatka sa nachádzajú u salukárov a chovateľov v celej Európe, Amerike, Kanade. Mnoho z našich psov bolo a neustále je úspešných na výstavách a coursingoch, stalo sa chovnými psami v úspešných chovateľských staniciach.

najvýznamnejšou predstaviteľkou chovateľskej stanice Arshan bola naša fenka Arshan Amber, ktorá okrem mnohých titulov dosiahla aj úžasný úspech na svetovej výstave psov v Budapešti v roku 2013 a odniesla si v silnej konkurencii 110 psov z celého sveta CAC v triede šampiónov a zároveň i res. CACIB a stala sa tak doposiaľ najúspešnejšou salukou na Slovensku. 

 

obrazok9.jpg

 

Aktuálne sme sa z dôvodu pracovného a rodinného vyťaženia rozhodli venovať výstavám, športu a chovu už len pasívne - ako vlastníci chovných psov.  

 

Aktuálne našu "svorku" tvoria:

Ryu - Heart & Soul Jp Kris S  - psík plemena saluki importovaný z Japonska. Už v roku 2013 sme prvý krát oslovili japonského chovateľa Hiro Shimizu s možnosťou doviesť si šteniatko, nakoľko som sa zaľúbila do krásneho psa menom Halo. Podmienky dovozu šteniatka z Japonska boli pomerne komplikované a tak sa naše plány odložili. Nikdy sme však úspechy chovateľskej stanice neprestali sledovať a po 9 rokoch, keď boli podmienky z dôvodu pandémie covid a vojnovej situácie ešte komplikovanejšie sme šteniatko finálne doviezli. Ryu splnil všetky naše očakávania aj ako vynikajúci člen rodiny, aj ako predstaviteľ plemena a veľmi sa z neho tešíme.

Ruby - Freedom Silverlight De Casa Braty - fenka plemena whippet, ktorá pochádza z Rumunska. Ruby je sterilizovaná veteránka a po  svojej veľmi úspešnej výstavnej kariére si užíva zaslúžený dôchodok. 

Sancho - Reffton Yellow Submarine, psík plemena whippet, ktorého sme si importovali zo Španielska. Zo Sancha vyrástol nádejný výstavný psík, má úžasnú priateľskú a energickú povahu, je klaunom našej svorky a aj preto by sme chceli v nasledujúcom období vyskúšať športové aktivity, výstavy. 

 

obrazok7.jpg