Choď na obsah Choď na menu

Rozhovor so ženami: tipy na konverzáciu pre mužov

Rozhovor so ženami:  Tipy na konverzáciu pre mužov

5 vecí, ktoré na žene muži ocenia. Atraktívnejšou môže byť každá - Sex a  vzťahy - Žena - Pravda


Vedieť hovoriť so ženami môže byť tou najdôležitejšou zručnosťou, ktorú sa muž môže naučiť.

Nie každý muž sa narodí s darom gabosti. Vyžaduje si prax, aby ste vedeli, ako osloviť ženu a zapojiť ju do stimulujúceho rozhovoru.

V tomto článku vám dávam svoje spoľahlivé tipy na konverzáciu, ktoré vám pomôžu zorientovať sa v tejto najdôležitejšej prvej konverzácii!

 

#1 Pochváľte ju!
 

2



Ako teda hovoriť so ženami?

Ak začnete rande s veľkým komplimentom, budete okamžite pôsobiť milo, pozorne a ohľaduplne. Môže to viesť k skvelému rozhovoru a pripraviť celý večer na úspech.

Môžete byť v pokušení začať konverzáciu komplimentom fyzického vzhľadu ženy („Máš také krásne oči“, „Milujem tvoj úsmev“). Efektívnejším prístupom je pochváliť niečo, čo súvisí s jej osobnosťou.

Ak je to kolegyňa, ktorá práve predviedla skvelú prezentáciu na stretnutí, pochváľte ju za jej sebavedomie a rečnícke schopnosti. Ak má pri sebe knihu, ktorú ste už čítali, pochváľte jej vkus v literatúre.

Posuňte veci o krok ďalej chválením osobných vlastností namiesto získaných talentov. Inými slovami, komplimentom ženskej zručnosti v networkingu ukazujete, že si vážite jej obchodné schopnosti.

Povedzte žene, že obdivujete jej vnútornú láskavosť a prejavíte jej uznanie za to, kým je ako človek.

# 2 Povedz vtip

3

Toto môže byť najjednoduchší spôsob, ako prelomiť ľady.

Podľa Dawn Maslar, autorky knihy Men Chase, Women Choose: The Neuroscience of Meeting, Dating, Losing Your Mind, and Finding True Love, smiech uvoľňuje oxytocín, „hormón väzby“. vtip môže byť skvelý spôsob, ako vytvoriť príjemnú a veselú atmosféru pre zvyšok rozhovoru.

Vtip na začiatku konverzácie dá vášmu partnerovi vedieť hneď na začiatku, že máte skvelý zmysel pre humor. Ak sa na začiatku konverzácie preukážete ako vtipný chlapík, máte oveľa väčšiu šancu, že budete pre svojho konverzačného partnera pôsobiť príťažlivo!

Len sa vyhýbajte vtipom, ktoré sú zjavne politické, vulgárne alebo hrubé . Takéto vtipy sa môžu páčiť vašim priateľom, ale nie sú tým najlepším spôsobom, ako urobiť dobrý prvý dojem na cudzinca alebo náhodnú známosť.

# 3 Nájdite spoločnú reč

Naozaj jednoduchou stratégiou, ako sa so ženami rozprávať, je použiť to, čo máte spoločné, ako odrazový mostík. Jedným z najjednoduchších spôsobov, ako to urobiť, je využiť nastavenie konverzácie vo svoj prospech.

Behaviorálna vyšetrovateľka a zakladateľka Science of People Vanessa Van Edwards poznamenáva, že tento tip „môže byť upravený na akýkoľvek druh udalosti“. Napríklad, ak sa na večierku blížite ku krásnej žene, môžete sa jej opýtať: „Odkiaľ poznáte hostiteľa?“ Týmto spôsobom môžete zistiť, že máte obaja aspoň jednu spoločnú osobu a konverzácia môže pokračovať ďalej.

Ak ste na pracovnej akcii, Van Edwards odporúča upraviť otázku na „Ako dlho ste súčasťou tejto organizácie?“ Bez ohľadu na to, v akej situácii sa nachádzate, počnúc nastaveniami alebo ľuďmi, ktorých máte spoločných, vám môže pomôcť vytvoriť pevný základ pre zvyšok konverzácie.

#4 Podrobnosti upozornenia

Dobre oblečenému mužovi by ste pochválili jeho štýlové doplnky, tak prečo neurobiť to isté pre ženu?

Ženské oblečenie môže byť skvelým odrazovým mostíkom pre

4

konverzáciu. Ak má na sebe košeľu alebo klobúk so športovým logom, môžete sa jej


 

opýtať, či je fanúšikom tohto tímu.

To isté platí pre oblečenie s filmovými a televíznymi odkazmi alebo jedinečnými doplnkami, ako sú výstredné šperky, topánky alebo výstredná kabelka. Spýtať sa na tieto doplnky môže byť tiež skvelým spôsobom, ako prelomiť ľady.

Doplnenie skvelého alebo svojrázneho outfitu ukáže, že ste pozorný sofistikovaným a pozorným spôsobom, nie strašidelný alebo chlípny.

#5 Vyvolajte popkultúru

 

Ak máte pocit, že si nedôverujete, keď sa s dievčaťom porozprávate, potom je jednoduchým spôsobom, ako veci naštartovať, výchova k súčasnej popkultúre. Komentujte alebo žartujte o niečom, čo pravdepodobne pozná.

Nedávne relácie o streamovacích službách, pop music a televízne reality show sú bezpečné stávky. Len si pamätajte, že je to ľahké – vyhýbajte sa politike a nevyvolávajte popkultúrnu udalosť, ktorú vnímate negatívne.

Ak ste nenávideli najnovšiu sériu Game of Thrones, neuvádzajte to, kým nepoznáte svoj dátum o niečo lepšie. Začať konverzáciu v kyslom tóne vrhne negatívny tieň na zvyšok vašej konverzácie .

Len si pomyslite, bolo by veľmi trápne, keby ste povedali, že ste nenávideli film alebo reláciu a zistili by ste, že ona ich skutočne milovala.

# 6 Opýtajte sa na jej obľúbený film alebo televíznu reláciu

Tento začiatok konverzácie tangenciálne súvisí s tipom na popkultúru, ale je špecifickejší. Prakticky každý má rád filmy alebo má obľúbenú sériu Netflix.

Pokiaľ ide o rozhovory so ženami, začnite tým, že sa podelíte o svoje obľúbené a potom sa jej opýtate na tie jej. "V poslednej dobe som bol závislý na Money Heist - máte obľúbenú sériu Netflix?" Obľúbený film alebo seriál ženy o nej veľa hovorí. Môže naznačovať, či vy dvaja máte alebo nemáte kompatibilné záujmy.

Ak sa vy dvaja dohodnete na tom, že si pozriete film alebo si prezriete seriál na druhom

5

alebo treťom rande, už budete mať predstavu o tom, aké predstavenia by sa jej mohli

páčiť!

# 7 Opýtajte sa na jej vášne

 

Myšlienka viesť konverzáciu úplne sami sa pravdepodobne cíti odstrašujúca, ak ste plachý alebo introvertný. Jednoduchým a rafinovaným spôsobom, ako presunúť ťažisko rozhovoru na vašu partnerku, je opýtať sa jej, čo ju baví.

Nemusíte sa jej priamo pýtať: „Aké sú vaše vášne? Skúste sa jej radšej opýtať, čo rada robí vo voľnom čase.

Začnite tým, že sa podelíte o niečo, čo radi robíte, a potom ju požiadajte, aby sa ozvala. Napríklad: „Vieš, v poslednej dobe sa snažím naučiť španielsky. Môj priateľ mi ukázal naozaj skvelú aplikáciu s názvom Duolingo, je oveľa zábavnejšia ako španielčina pre ôsmu triedu! Čo rád robíš vo svojom voľnom čase?"

Poznanie ich talentu a záujmov vám tiež dáva skvelú príležitosť pochváliť ženu bez toho, aby ste spomenuli jej vzhľad . Je to elegantný krok a okamžite vás oddelí od ostatných mužov.

# 8 Vyhnite sa mansplainingu

Ktorá žena nemiluje múdreho muža? Keď sa so ženou rozprávate vedome a výrečne, budete pri prvom rozhovore veľmi príťažliví.

Je tu však kritické varovanie – správať sa príliš informovane môže byť problémom . Možno ste už počuli o výraze „mansplaining“. V podstate opisuje situáciu, keď muž hrubo podceňuje inteligenciu ženy tým, že vysvetľuje veci, ktoré už zjavne vie.

Riešenie? Kariérny a osobný kouč Marty Nemko, Ph.D. hovorí, že „riziko, že budete pôsobiť arogantne, môžete zmierniť tak, že budete svoje komentáre stručné a možno aj zmiernením dopadu, napríklad tým, že skončíte slovami „Iba myšlienka. Co si myslis?"

Ak to urobíte, vaša partnerka alebo partnerka majú príležitosť podeliť sa o svoje odborné znalosti a ponúknuť svoje názory. Nespôsobuješ jej pocit, že by sa tvoja vedomosť mohla podraziť.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Náhľad fotografií zo zložky Vzorky

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.