Choď na obsah Choď na menu

Franse fans juichen Mbappé's WK-finale toe

Er was de eerste strafschop, die die Frankrijk uit zijn verdoving deed ontwaken, die het een reddingsboei gaf in een WK-finale die het aan het verliezen was. Er was het verbluffende doelpunt dat iets meer dan een minuut later volgde, het doelpunt dat Mbappé, Frankrijk had laten denken dat de gouden trofee die op een voetstuk bij de tunnel stond, degene die hij vier jaar geleden had opgetild, er nog steeds was. worden gewonnen.

Dankzij goals van Lionel Messi in goedkope voetbalshirts en Angel Di Maria sprong Argentinië in de eerste helft uit naar een 2-0 voorsprong. Met weinig actie van Frankrijk in het grootste deel van de tweede helft leek het erop dat Argentinië op weg was naar een gemakkelijke 2-0 overwinning. Maar toen, in de 80e minuut, werden Kylian Mbappé en Frankrijk eindelijk wakker.

Dit is een ongelukkige afbuiging voor het Argentijnse goedkope voetbalshirts, aangezien een treffer op de zijkant van de romp of de schouder niet zou hebben geteld als een "handbal" en daarom geen straf zou zijn geweest. Mbappé, die afgelopen zomer enkele slechte strafschoppen heeft gehad voordat hij er een opnam in het EK, maakte hier geen fout.

Messi in goedkope voetbalshirts werd de eerste speler die 20 WK-doelpunten bereikte toen hij de score opende met een strafschop nadat Ousmane Dembélé op Angel Di Maria had gescoord, die vervolgens een vloeiende actie afrondde en Argentinië op een 2-0 voorsprong zette.

Mbappé in Frankrijk shirt wk 2022 heeft eens te meer laten zien dat de nieuwe generatie onder leiding van hem nu klaar is om het roer over te nemen en het spel te domineren. Wat er daarna ook gebeurt, de tijd van de Fransman als de onbetwiste leidende figuur in het voetbal is aangebroken en het belooft net zo spannend en boeiend te worden als de epische finale van zondag.

Mbappé heeft nu 11 WK-doelpunten en als de volgende editie van het toernooi eraan komt, zal hij nog maar 27 zijn - een beangstigend vooruitzicht voor zijn tegenstanders.

"Mbappé is de toekomst", zei Malcolm Joseph. "Er is geen speler van zijn leeftijd die ook maar in de buurt komt van hoe goed hij is. Hij is ongelooflijk."