Choď na obsah Choď na menu

Jesus toppar Premier League i 4 statistik den här säsongen

I den andra omgången av Premier League som avslutades nyligen slog Arsenal Leicester City med 4-2 på hemmaplan, vilket inledde en stark 2-matcher segerserie. I det här spelet anslöt Jesus i somras med en iögonfallande föreställning. Han gjorde 2 skott, 2 passningar och gjorde 4 mål ensam och blev lagets främsta bidragsgivare till segern.

Även om Premier League inte gjorde mål i den första omgången, litade Arteta fortfarande på den nya ägaren av billiga fotbollströjor nr 9 i startuppställningen. Och Jesus levde verkligen inte upp till Artetas förtroende. I det här spelet fortsatte Jesus sin utmärkta prestation i den förra uppvärmningsmatchen. Han gjorde två mål i första halvlek för att hjälpa laget att ta en tidig ledning. I andra halvlek, när Leicester City gjorde ett mål för att minska poängskillnaden, assisterade Jesus två gånger i rad för att hjälpa laget att försegla segern. En sådan hemmadebut är perfekt. Arsenal-fans på platsen uttryckte också sin kärlek till Jesus med jubel. Den auktoritativa soffpoängen för utländska medier gav honom också en hög poäng på 9 poäng. Även om det inte fanns något hattrick, efter att ha gjort fyra mål enbart i den här matchen, tror jag att ingen kommer att ifrågasätta om Arsenals värvning på 45 miljoner pund inte är värt det. Enligt statistiken blev Jesus den första spelaren att göra 4 mål för Arsenal i Premier League sedan Sanchez gjorde 3 mål och 1 pass mot West Ham 2016.

För Arsenal har laget inte haft en sådan spelare med så hög effektivitet på länge, så Jesus i fotbollströjor Arsenal kan sägas vara som Ronaldo Luís för Arsenal. Men Jesus behöver fortfarande lite tid för att bevisa sig själv. För närvarande har ligan bara startat 2 matcher, och Arsenal har ännu inte mött en riktigt konkurrenskraftig motståndare. När de mer kraftfulla lagen går head-to-head vid den tiden, kommer det att vara det bästa tillfället att "testa" Jesu styrka.