Choď na obsah Choď na menu


Nastavenie fotoalbumu

11. 11. 2021

V tejto sekcii si môžete vybrať, akým štýlom si bude vaša fotografia užívateľ vo fotoalbume prezerať. Na výber máte zo 4 typov zobrazenia fotiek na vašich výsledných eStránkach.

Nastavenie fotoalbumu nájdete v menu Design – Nastavenie fotoalbumu.

sni--mek-obrazovky-2021-09-16-v--12.17.03.png

Nastavenie fotoalbumu

Prvé tri typy prehliadania fotiek sú rovnako funkčné a známe. Buď máme prehliadanie po jednej fotke so šípkami dopredu, dozadu na prehliadanie alebo s malými náhľadmi ďalších a predchádzajúcich fotografií pod zobrazenou fotografiou. Potom máme ešte raz predchádzajúci variant, ale tentoraz s rámčekmi. Jedná sa o starú funkciu eStránok z predchádzajúcej verzie, a preto sa tomuto prehliadaniu fotografií nebudeme ďalej venovať.

Zaujíma nás štvrté Nastavenie fotoalbumu a to tzv. lightbox. Jedná sa o úplne nový a originálny spôsob, ako nechať používateľa prezerať vaše fotografie. Prezeranie je veľmi intuitívne, obrázky samé menia veľkosť podľa otvoreného okna. Prezeranie je možné ovládať pomocou kolieska na myši. Viac sa dozviete v téme Ovládanie lightboxu.

sni--mek-obrazovky-2021-09-21-v--11.23.41.png

Posledný typ fotoalbumu je Nový fotoalbum.

sni--mek-obrazovky-2021-09-21-v--11.21.55.png

Predvolené radenie pre nové zložky

Akonáhle vytvoríte nové zložky, podzložky alebo fotografie, môžete u nich nastaviť, ako sa budú radiť medzi sebou.

Radenie fotografií - na výber máme radenie od najstarších po najnovšie čiže podľa dátumu uloženia na vaše eStránky. Podľa názvu od A-Z, Z-A alebo podľa dátovej veľkosti.

Radenie podpriečinkov – podpriečinky môžeme zoraďovať podľa abecedy od A-Z, Z-A alebo od najstarších po najnovšie a naopak.

Kliknutím na tlačidlo Uložiť uložíte všetky vami vykonané zmeny. Ak ste omylom nastavili, čo ste nechceli, stačí kliknúť na Obnoviť predvolené hodnoty a všetko bude obnovené, ako bolo pri vytvorení stránok.

Nastavenie vodoznaku

Tu si môžete vložiť znak, ktorý sa bude zobrazovať na vašich fotografiách (či už je to nápis, obrázok alebo napríklad logo vašej firmy). Odporúčaný je obrázok bez pozadia.

Pozícia - vyberiete si, kde chcete vodoznak zobrazovať ( vpravo, vľavo, hore, dole).