Choď na obsah Choď na menu


Zložky fotoalbumu

11. 11. 2021

Práca so zložkami funguje na princípe, ktorý poznáte napríklad z Windows: vytvárate si zložky a do nich nahrávate fotografie.

 

sni--mek-obrazovky-2021-11-11-v--9.49.16.png

 

Vytvorenie zložky

Vytvorenie zložky je veľmi jednoduché - stačí kliknúť na odkaz Pridať zložku.

sni--mek-obrazovky-2021-11-11-v--9.50.16.png

Zobrazí sa Vám dialógové okno, v ktorom zadáte požadovaný názov zložky (napr. Príroda), a kliknete na tlačidlo Vytvoriť.

A je to - práve ste vytvorili svoju prvú zložku. Do zložky môžete vstúpiť kliknutím na názov vašej zložky. Každá zložka má niekoľko funkcií.

sni--mek-obrazovky-2021-11-11-v--9.51.55.png

  • Pridať foto – umožní Vám rýchlo pridať do tejto zložky fotografie.
  • Nastavenie - môžete zmeniť nastavenie zložky (napr. názov zložky, popis zložky, radenie fotografií v zložke, radenie podzložiek). Ďalej vybrať nadradenú zložku. Túto voľbu môžete využiť pri presúvaní zložiek. Komentáre, ktoré poznáte už z príspevkov. Tu tiež môžete nezobrazovať komentáre, ukončiť pridávanie komentárov alebo ich povoliť.
  • Zamknúť - vyskočí vám dialógové okno, kde si posuvníkom zapnete funkciu heslo. Kliknite si na pridať ďalšie heslo, ktoré zapíšete do políčka a uložíte.
  • Zmazať - zložku vo fotoalbume môžete zmazať.

 

Vizuálne rozlíšenie

sni--mek-obrazovky-2021-11-11-v--9.52.53.png

 

 

 

 

 

 

 

 

Farebná zložka - zložka už obsahuje nejaké fotografie či podzložky

Šedá zložka - táto zložka je prázdna.

 

 

 

Pri každej zložke navyše vidíte vždy za názvom číslo, ktoré značí celkový počet fotografií (aj v podzložkách + nepublikované zložky).