Choď na obsah Choď na menu

Real Madrid is dichter bij de titel in La Liga gekomen na de overwinning van Osasuna

Real Madrid kwam dichter bij de La Liga-titel toen ze Osasuna met 3-1 versloegen, ondanks dat Karim Benzema twee penalty's miste. Benzema was op zoek naar zijn 45e doelpunt van het seizoen in zijn indrukwekkende Real Madrid shirts, maar werd twee keer geweigerd door Osasuna-doelman Sergio Herrera, die beide keren de redding maakte met Madrid met een 2-1 voorsprong bij El Sadar. Na een handsbal in het strafschopgebied in de 51e minuut, raadde Osasuna-keeper Sergio Herrera correct, dook naar rechts en stopte de kans van Benzema. De doelman bewees opnieuw zijn gelijke in de 59e minuut om de gastheren binnen één doel te houden - waarmee hij de eerste Liga-speler was die in zestien jaar twee keer vanaf de stip in één wedstrijd de fout in ging.

Alaba opende de score in de 12e minuut en eindigde met een close-range strike na een vrije trap, maar Osasuna maakte twee minuten later gelijk toen Ante Budimir scoorde na een tegenaanval. Twee minuten later stonden de gastheren gelijk toen een uitgeboorde voorzet van Chimy Avila door Budimir naar de achterpaal werd gekeerd. Maar het gejuich van fans in voetbalshirts was te vroeg. Rodrygo won daarna nog een penalty en Benzema besloot de bal richting diezelfde hoek te schieten, maar de doelman vermoedde opnieuw de bedoeling van de Fransman. Ancelotti heeft de spits verdedigd: "Als we nog een penalty hadden gehad, had hij die genomen. Als we onze volgende hebben, zal hij hem nemen."

De overwinning vergroot hun voorsprong aan de top van de ranglijst tot 17 punten op het tweede geplaatste Atletico Madrid, dat slechts 0-0 kon gelijkspelen met de 18e geplaatste Granada. Ze konden niet winnen met slechte prestaties in voetbalshirts. De patstelling betekent dat Atletico naar de tweede plaats opschuift, maar donderdag kan worden ingehaald door zowel Barcelona als Sevilla. De volgende stap voor Benzema en Real is dinsdag een trip naar Manchester City in de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League. Hopelijk kunnen ze overwinningen brengen voor supporters in Real Madrid shirts. En ze hebben nog maar vier punten uit hun laatste vijf wedstrijden nodig om zeker te zijn van een 35e titel in La Liga.